Λέσβος: Για χασίς έψαχναν, αρχαίους αμφορείς βρήκαν!

Λέσβος: Για χασίς έψαχναν, αρχαίους αμφορείς βρήκαν!

Δεν έφθαναν οι μικροποσότητες ινδικής κάνναβης που είχε στην κατοχή του, ο δράστης έκρυβε και τρεις σπάνιους αρχαίους αμφορείς που είχε ανασύρει από την θάλασσα

Λέσβος: Για χασίς έψαχναν, αρχαίους αμφορείς βρήκαν!
Απροσδόκητα αποτελέσματα είχε η έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης για τυχόν χασισοκαλλιέργειες στο σπίτι ενός υπόπτου στην περιοχή Παππάδο της Λέσβου, καθώς αντί για ναρκωτικά βρέθηκαν... αρχαίοι αμφορείς που είχε «ψαρέψει» από τον βυθό!

Ο εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλος που είχαν μαζί τους οι αστυνομικοί ανακάλυψε μόνο δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας», που πάντως ήταν αρκετές για να συλληφθεί ο  36χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού. Άλλωστε, είχε στην κατοχή του και δυο κυνηγητικά όπλα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το σημαντικό εύρημα που προέκυψε από την έρευνα, όμως, ήταν τρεις αμφορείς ύψους 0,22 ως 0,73 εκατοστών, που εξετάστηκαν από αρμόδιο υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων! Οι αρχαιολόγοι ερευνούν την προέλευσή τους, ενώ ο 36χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης με κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης