Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα
Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.

Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ανέφερε πως η εκκλησία σέβεται την απόφαση των δικαστηρίων του κράτους και γι' αυτό ο ιερέας δεν τοποθετήθηκε σε ενορία. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, η οποία εξέτασε όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιερέας είναι αθώος. Μάλιστα όπως είπε η εκκλησία κάλεσε ειδικό καθηγητή ψυχιατρικής ειδικευμένο σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ο οποίος γνωμάτευσε πως δεν προκύπτει ενοχή του ιερέα και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά.

Ο ιερέας που υπηρετούσε σε ενορία χωριού της Λευκωσίας είχε καταγγελθεί από νεαρή κοπέλα για σεξουαλική κακοποίηση όταν αυτή ήταν ανήλικη. Λόγω ακαταλληλότητας των βιολογικών της γονέων, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είχαν αποφασίσει να την δώσουν στον ιερέα και τη σύζυγό του για να διαμένει μαζί τους. Η κοπέλα για χρόνια δεν αποκάλυψε τίποτα σε κανέναν, έως τη στιγμή που μίλησε σε ψυχολόγο λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Στη συνέχεια έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

Κλείσιμο
Ο Μητροπολίτης Ησαΐας ανέφερε πως η εκκλησιαστική δικαιοσύνη εξέτασε όλα τα στοιχεία, αλλά και άλλα ανήλικα παιδιά που ζούσαν στο ίδιο σπίτι και δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς. Σημείωσε ακόμα ότι στο μοναστήρι που ιερουργεί σήμερα ο ιερέας γίνεται το αδιαχώρητο από πιστούς που τον στηρίζουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο που έστειλε τον ιερέα στη φυλακή είχε διατυπώσει ερωτηματικά για το γεγονός ότι δεν κάθισε στο εδώλιο και η σύζυγός του, η οποία φέρεται να συμμετείχε στη σεξoυαλική κακοποίηση της ανήλικης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης