Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου

Προβλήματα και απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται να προκληθεί

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου
Προβλήματα και απίστευτη ταλαιπωρία αναμένεται να προκληθεί στα ελληνικά αεροδρόμια την ερχόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου από την 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωση της της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας επισημαίνεται μεταξύ άλλων:
"Η διατήρηση της σημερινής δομής της ΥΠΑ απλώς αναπαράγει τις παθογένειες της υπηρεσίας, δημιουργεί αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών της Αεροναυτιλίας, σωρεύει υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ακυρώνει κρίσιμες επενδύσεις, υποβαθμίζει διαδικασίες και συστήματα επιτήρησης της κυκλοφορίας και των επικοινωνιών και καλύπτει χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, που δεν δικαιολογούνται από το χαρακτήρα των εσόδων Αεροναυτιλίας, ως ανταποδοτικών".

Όπως υποστηρίζουν οι Ελεγκτές: "Επειδή επίκειται η εκ νέου πιστοποίηση του Παρόχου Αεροναυτιλίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων, δηλώνουμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα, αν καθυστερήσει η αναδιάρθρωση και ο διαχωρισμός των υπηρεσιών της ΥΠΑ".
Κλείσιμο
Και συμπληρώνουν: "Ο μη ορισμός και η πιστοποίηση του Παρόχου Αεροναυτιλίας δυνατόν να οδηγήσει και σε υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, με δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης