Σέρρες: Ο πατέρας σκότωσε τον γιο και ο γιος τον πατέρα! Ποιος ο ρόλος συγγενικού προσώπου;

Σέρρες: Ο πατέρας σκότωσε τον γιο και ο γιος τον πατέρα! Ποιος ο ρόλος συγγενικού προσώπου;

Η πιθανότερη εκδοχή για την αστυνομία είναι ότι πατέρας και γιος σκότωσαν ο ένας τον άλλο - Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο γιος, αξιοσέβαστος φαρμακοποιός ο πατέρας, παραμένουν τα ερωτηματικά για το ρόλο συγγενικού προσώπου

Σέρρες: Ο πατέρας σκότωσε τον γιο και ο γιος τον πατέρα! Ποιος ο ρόλος συγγενικού προσώπου;
Ερωτήματα προκαλεί το διπλό φονικό στις Σέρρες με θύματα έναν 72χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό και τον 27χρονο γιο του. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και στο συγγενικό περιβάλλον των θυμάτων, προκειμένου οι πλησιέστεροι συγγενείς να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη ζωή των θυμάτων με σκοπό την διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου που διενήργησε την εξέταση διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα στα άψυχα σώματα του 72χρονου και του 27χρονου γιου του. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας από τους δύο έφερε 27 μαχαιριές κι ο άλλος 31. Τα τραύματα εντοπίζονται στο λαιμό, το θώρακα και τα άκρα. Μάλιστα, στα άκρα βρέθηκαν αμυντικά τραύματα που εκτιμάται ότι υποδηλώνουν πάλη μεταξύ τους.

Με βάση τα παραπάνω, οι Αστυνομικές Αρχές των Σερρών εκτιμούν πως προηγήθηκε καβγάς -άγνωστο για ποιο λόγο- ανάμεσα σε πατέρα και γιο, που πήρε διαστάσεις και εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία. Την εκδοχή αυτή επιβεβαιώνουν μαρτυρίες γειτόνων που ανέφεραν ότι τις απογευματινές ώρες άκουσαν φωνές από το σπίτι τους, επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 59.

Κλείσιμο

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία - Τι λένε οι γείτονες και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου

Ο 72χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός ζούσε, μετά το θάνατο της συζύγου του, μαζί με τον γιο του στον πρώτο όροφο της διώροφης μεζονέτας. Ο 27χρονος, όπως επιβεβαιώθηκε από την ιατροδικαστή, είχε ιστορικό ψυχασθένειας, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στο παρελθόν νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Στο ισόγειο της ιδιόκτητης μονοκατοικίας ζούσε η 25χρονη κόρη του 72χρονου. Η νεαρή ήταν αυτή που μαζί με τη σύντροφο του ηλικιωμένου εντόπισε, γύρω στις 9 το βράδυ, τα πτώματα του πατέρα και του αδελφού της.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τους δύο άνδρες μέσα σε λίμνη αίματος. Η σορός του πατέρα κειτόταν στο καθιστικό-κουζίνα του οροφοδιαμερίσματος, ενώ του γιου σε απόσταση λίγων μέτρων, στην κεντρική είσοδο του διαμερίσματος. Ερευνώντας τον τόπο του εγκλήματος, αστυνομικοί συνέλεξαν δύο μαχαίρια που φαίνεται πως είναι συμβατά με τα τραύματα των δύο ανδρών, όμως αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι δεν βρέθηκαν πάνω σ' αυτά ίχνη αίματος.

Οι Αρχές ερευνούν την εκδοχή να τα καθάρισε πρόσωπο από το περιβάλλον τους, θέλοντας ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Σε κάθε περίπτωση, τα ευρήματα εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στις έξι πραγματοποιήθηκε η κηδεία των δυο θυμάτων, ενώ αμέσως μετά η αστυνομία πήρε πολύωρη κατάθεση από την κόρη του φαρμακοποιού που βρήκε τα δύο πτώματα. Την Πέμπτη αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν πρόσωπα από το στενό συγγενικό περιβάλλον, αλλά και γείτονες, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και η σύντροφος του 72χρονου, με την ελπίδα να θα ρίξει φως στην υπόθεση – μυστήριο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 72χρονος ήταν ένας από τους πιο ευυπόληπτους πολίτες και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλες τις Σέρρες. Ήταν γνωστός φαρμακοποιός, δεδομένου ότι διατηρούσε για πολλά χρόνια φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της περιοχής. Είναι το ίδιο φαρμακείο που ανέλαβε η 25χρονη κόρη του μετά τη συνταξιοδότηση του πατέρα της, αφού ακολούθησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού.  

Να θυμίσουμε ότι εκείνη βρήκε χθες γύρω στις 10 το βράδυ τις δύο σορούς στο εσωτερικό του σπιτιού και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.   

Όσον αφορά τον 27χρονο αδερφό της λέγεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα από την ηλικία των 15 ετών, όταν έχασαν τη μητέρα τους. Η μητέρα τους είχε ανεύρυσμα και έχασε τη ζωή της ξαφνικά, όταν τα δυο αδέρφια βρίσκονταν ακόμη σε τρυφερή ηλικία. Ο τότε 15χρονος γιος της, ο οποίος της είχε αδυναμία, δεν συμβιβάστηκε με την απώλεια της μητέρας τους, με αποτέλεσμα να κλονιστεί ο ψυχικός του κόσμος. Έγινε εσωστρεφής και ελάχιστα κοινωνικός ακόμα και με τα μέλη του συγγενικού του περιβάλλοντος. Την φροντίδα του 27χρονου είχε αναλάβει ο ίδιος ο πατέρας, ο οποίος δεν παρέλειπε να του χορηγεί τη φαρμακευτική του αγωγή.
 
Τα τελευταία χρόνια ο άτυχος 27χρονος είχε κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του ενώ πήγαινε τακτικά στην εκκλησία της περιοχής, όπου αναζητούσε εσωτερική γαλήνη. 


Το χρονικό της δολοφονίας
Ήταν γύρω στις δέκα το βράδυ της Τρίτης, όταν η κοπέλα ήρθε αντιμέτωπη με ένα αποτρόπαιο έγκλημα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Όπως ανέφερε η ίδια στην αστυνομία, η ώρα ήταν περίπου 22:00 όταν μπήκε στο εσωτερικό του σπιτιού και ήρθε αντιμέτωπη με τα πτώματα του 72χρονου και 27χρονου στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου του διώροφου κτίσματος, που διατηρούν επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 59.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, οι δύο άνδρες έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Ο 72χρονος εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο καθιστικό - κουζίνα του διαμερίσματος, ενώ στην είσοδο του διαμερίσματος βρέθηκε ο 27χρονος γιος του. Σημαντικά στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου των δύο ανδρών αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ενώ στην πόλη μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδος που ερεύνησε το σημείο όπου βρέθηκαν τα πτώματα.


Εικόνες λίγο μετά το διπλό φονικό - Τι λέει ο ιατροδικαστής που αντίκρισε τη σκηνή του εγκλήματος


Τρία σενάρια εξετάζουν οι αστυνομικοί
Οι αστυνομικές αρχές καλούνται να λύσουν το διπλό έγκλημα στις Σέρρες, πατέρα και γιου, που ο βίαιος θάνατός τους προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο. 

Η αστυνομία εικάζει ότι το σενάριο της ληστείας μετά φόνου, είναι εκείνο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς, όπως προκύπτει από την έως τώρα έρευνα, δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης ούτε διαπιστώθηκε να έχει αφαιρεθεί κάτι, ενώ ο χώρος δεν ήταν αναστατωμένος σε βαθμό που να «δείχνει» ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία.

Μία άλλη εκδοχή που ερευνάται από τις Αρχές είναι να προηγήθηκε καβγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιο με τραγική κατάληξη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο γιος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. 

Άλλη εκδοχή που ερευνάται είναι η εμπλοκή τρίτου προσώπου, που να γνώριζε τα θύματα και με τα οποία ενδεχομένως να είχε διαφορές. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε το μαχαίρι του εγκλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης