Δύο οι συμμορίες διακίνησης όπλων στην Πάτρα

Δύο οι συμμορίες διακίνησης όπλων στην Πάτρα

Συνδετικός κρίκος των δυο οργανώσεων ήταν ο 29χρονος συντηρητής που μετείχε και στις δυο μεταποιώντας όπλα

Δύο οι συμμορίες διακίνησης όπλων στην Πάτρα
Δυο εγκληματικές οργανώσεις που ακολουθούσαν την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων και οι αρχηγοί τους συνεργάζονταν με απευθείας επικοινωνία, είχαν αναλάβει την εισαγωγή παράνομου οπλισμού από τη Βουλγαρία σε συνεργασία με αλλοδαπούς και την διακίνησή του σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Κορίνθου και της Ηλείας. Μάλιστα, συχνά η πρώτη οργάνωση προμηθευόταν όπλα και πυρομαχικά από την δεύτερη που κάλυπτε ευρύτερο γεωγραφικό φάσμα!

Η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών οδήγησε στην εξάρθρωση των οργανώσεων, στην πρώτη από τις οποίες συμμετείχαν δέκα μέλη και συνελήφθησαν τα πέντε, όλα Έλληνες ηλικίας 29, 46, 29, 45 και 56 χρόνων με αρχηγό τον 45χρονο, ενώ συνελήφθη και ένας 34χρονος αγοραστής όπλου. Τρεις ακόμη Έλληνες ηλικίας 27, 60 και 65 χρόνων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, όπως και δύο άγνωστοι ακόμη συνεργοί τους. Όλοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή, διακίνηση, πώληση, αγορά, κατασκευή και τροποποίηση όπλων και φυσιγγίων και κατοχή ναρκωτικών.

«Βιτρίνα» των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης αποτελούσε το κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων στην Πάτρα, στο οποίο ήταν υπεύθυνος ο 45χρονος αρχηγός της. Εκείνος έκανε παραγγελίες στον 46χρονο και τον 29χρονο που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες για την αγορά πιστολιών κρότου και ανταλλακτικών τα οποία έφερναν ο 56χρονος με τον 60χρονο και τον 65χρονο  από τη Βουλγαρία. Με βοηθό του τον 27χρονο που αναζητείται και εργαζόταν στο κατάστημα, ο 29χρονος συντηρητής αναλάμβανε να τα μεταποιήσει σε πυροβόλα. Από την έρευνα προέκυψε ως τώρα ότι πούλησαν τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον 50 όπλα και πυρομαχικά. Στα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Αττικής και της Αχαΐας, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 52 πιστόλια και περίστροφα, 15 σπρέι πιπεριού, δυο συσκευές εκκένωσης tazer, 5.000 ευρώ και πέντε γραμμάρια κοκαΐνης. 

Κλείσιμο
Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση

Συνδετικός κρίκος των δυο οργανώσεων ήταν ο 29χρονος συντηρητής που μετείχε και στις δυο μεταποιώντας όπλα. Ο 34χρονος αρχηγός της δεύτερης, που είχε άμεση επαφή με τον 45χρονο «ομόλογό» του της πρώτης, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 19 άτομα τον περασμένο Δεκέμβριο για συμμετοχή σε τρεις άλλες εγκληματικές οργανώσεις με τα συνολικά 156 (!) μέλη, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας! 

Στη δεύτερη σπείρα συμμετείχαν τουλάχιστον 19 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν επτά ηλικίας 23, 28, 29, 34, 36, 37 και 40 χρόνων, καθώς και τρεις αγοραστές όπλων ηλικίας 26, 39 και 67 χρόνων. Εννέα άγνωστα άτομα και άλλοι τρεις Έλληνες άνδρες ηλικίας 37, 44 και 64 χρόνων αναζητούνται. Προμηθευτές των όπλων ήταν τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας από 23 ως 57 χρόνων και τις πωλήσεις είχαν αναλάβει 11 Έλληνες ηλικίας από 37 ως και 63 χρόνων, οι οποίοι  πραγματοποίησαν τουλάχιστον 90 αγοραπωλησίες το τελευταίο πεντάμηνο! Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ανάλογες με αυτές των μελών της πρώτης οργάνωσης. 

Και αυτή η ομάδα εισήγαγε (κυρίως από τη Βουλγαρία και από άλλες χώρες) γνήσια εργοστασιακά όπλα και τα εμπορευόταν παράνομα στην Αττική, την Αχαΐα, την Κορινθία, την Ηλεία και άλλες περιοχές της χώρας. Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκαν 29 πιστόλια και περίστροφα, πέντε πολεμικά τυφέκια μεταξύ των οποίων τρία Καλάσνικοφ, 156 πυροκροτητές, 500 μέτρα φυτίλι, 10.500 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12.000 καψύλια φυσιγγίων, τρία κιλά χάλυβα για την κατασκευή βολίδων, 650 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 27.555 ευρώ και 35 γραμμάρια κάνναβης. Ο οπλισμός που κατασχέθηκε εστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης