Ζερβός: «Πικρία και απογοήτευση για τη μη αναγνώριση ενός έργου»

Ζερβός: «Πικρία και απογοήτευση για τη μη αναγνώριση ενός έργου»

Άκρως εσφαλμένη θεωρεί ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ την άποψη του Συμβουλίου Εφετών να παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το αδίκημα της απιστίας

Ζερβός: «Πικρία και απογοήτευση για τη μη αναγνώριση ενός έργου»
Άκρως εσφαλμένη θεωρεί ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός την άποψη του Συμβουλίου Εφετών να παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το αδίκημα της απιστίας.
Ο κ. Ζερβός, με σημερινή του ανακοίνωση, εκφράζει την πικρία του και την απογοήτευση "για τη μη αναγνώριση ενός έργου, στο όποιο έδωσα τον καλύτερο επιστημονικό εαυτό μου, θα ήθελα να αναφέρω ότι εάν η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι κοινωνικοί τρόποι εκτέλεσής της ποινικοποιούνται, τότε όλα τα έργα που μπορούν να μεταβάλλουν τη φυσιογνωμία της χώρας προς το καλύτερο θα παρέμεναν ανεκτέλεστα."

Ολη η ανακοίνωση:

Κλείσιμο
"Μετά από απαλλακτική πρόταση του κ. Εισαγγελέα Εφετών, το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθώ στο ακροατήριο μαζί με άλλα πενήντα οκτώ άτομα για το αδίκημα της απιστίας.
Θεωρώ άκρως εσφαλμένη την άποψη του Συμβουλίου Εφετών γεγονός που θα καταδειχθεί οπωσδήποτε στο ακροατήριο. Κατηγορούμαι ουσιαστικά γιατί το έτος 2010 ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ εφάρμοσα τις ΕΣΣΕ, οι οποίες από το έτος 1990 ίσχυαν και εφαρμόζονταν από όλες τις προγενέστερες Διοικήσεις της ΔΕΗ, γνωστοποιούντο πανηγυρικά μέσω του τύπου, αλλά και με τις νόμιμες διαδικασίες, γίνονταν δεκτές από το Ελληνικό Δημόσιο διά του εκπροσώπου του, εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών, ενώ επιπρόσθετα η εφαρμογή τους κρίθηκε νόμιμη σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις αρμοδίων καθηγητών Πανεπιστημίου.
Όσον αφορά το δάνειο προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η χορήγησή του δεν προσκρούει σε απολύτως καμιά διάταξη νόμου, εκφράζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη που ισχύει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, δόθηκε με τις νόμιμες κατά τη χρονική εκείνη περίοδο εγγυήσεις και μέχρι σήμερα εξυπηρετείται απόλυτα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια μη ολοκληρωτικής εξόφλησής του, κατά το χρόνο που έχει συμφωνηθεί αυτή.
Τελειώνοντας και εκφράζοντας την πικρία μου κι την απογοήτευσή μου για τη μη αναγνώριση ενός έργου, στο όποιο έδωσα τον καλύτερο επιστημονικό εαυτό μου, θα ήθελα να αναφέρω ότι εάν η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι κοινωνικοί τρόποι εκτέλεσής της ποινικοποιούνται, τότε όλα τα έργα που μπορούν να μεταβάλλουν τη φυσιογνωμία της χώρας προς το καλύτερο θα παρέμεναν ανεκτέλεστα."

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης