Χωρίς τέλος οι ουρές στα ΑΤΜ - Αλαλούμ για τα 120 ευρώ των συνταξιούχων

Χωρίς τέλος οι ουρές στα ΑΤΜ - Αλαλούμ για τα 120 ευρώ των συνταξιούχων

Όσοι πήραν το μερίδιο της σύνταξής τους από το γκισέ την περασμένη εβδομάδα, δεν μπορούν να πάρουν και σήμερα άλλα 120 ευρώ - Εντός της ημέρας νέες αποφάσεις με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Χωρίς τέλος οι ουρές στα ΑΤΜ - Αλαλούμ για τα 120 ευρώ των συνταξιούχων
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και αυτή την εβδομάδα για χιλιάδες πολίτες, κυρίως συνταξιούχους, που έχουν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες. 

Μπορεί να επικράτησε συντριπτικά το «όχι» με 61% στο δημοψήφισμα, αλλά οι πολίτες και σήμερα έχουν στηθεί στις ουρές, είτε για να βγάλουν τα 60 ευρώ που έχουν ημερήσιο όριο ανάληψης, είτε οι συνταξιούχοι να πάρουν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους. 

Ωστόσο πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που στήνονται άδικα στις ουρές των γκισέ των τραπεζών και ενώ έχουν λάβει την περασμένη εβδομάδα το ποσό των 120 ευρώ, νομίζουν ότι θα πάρουν ακόμα 120 ευρώ σήμερα. Το δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δ. Μάρδας το πρωί στον ΑΝΤ1 διευκρινίζοντας πως 120 ευρώ μπορούν να πάρουν μόνο όσοι δεν τα πήραν την περασμένη εβδομάδα και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. 

Κλείσιμο





Μέσα στην ημέρα θα δρομολογηθούν αποφάσεις και για την άρση ή διατήρησή των περιορισμών στην λειτουργία των τραπεζών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένεται ανακοινωθούν το μεσημέρι.





Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είτε θα παρατείνει και θα επεκτείνει την τραπεζική αργία, είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει  ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι (πχ άνοιγμα περισσοτέρων καταστημάτων, εκκαθάριση πληρωμών με πιστωτικές κάρτες, άνοιγμα θυρίδων κλπ). 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης