Oυρές και σήμερα στα ΑΤΜ

Oυρές και σήμερα στα ΑΤΜ

Aυξάνεται η ανησυχία των καταθετών για το μέλλον των τραπεζών και για ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων

Oυρές και σήμερα στα ΑΤΜ
Ουρές και σήμερα, την ημέρα του δημοψηφίσματος, στα ΑΤΜ όλων των τραπεζών καθώς διανύουμε την όγδοη μέρα από την στιγμή που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψήφισμα.

Ο κόσμος στήνεται και στην σειρά στα μηχανήματα ανάληψης, σήμερα Κυριακή, προκειμένου να βγάλει τα 60 ευρώ του ημερήσιου ορίου του ώστε να μπορέσει να μαζέψει λίγα χρήματα περισσότερα από τις καταθέσεις του και να τα χρησιμοποιήσει για τα απαραίτητα ψώνια του νοικοκυριού του.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των καταθετών για το μέλλον των τραπεζών για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως ήδη αρκετά μηχανήματα ΑΤΜ δίνουν 50 ευρώ, αφού υπάρχει έλλειψη σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, Λουκά Κατσέλη, εάν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα τα μηχανήματα την Δευτέρα θα έχουν πρόβλημα.


Συγκεκριμένα η κ. Κατσέλη, ανέφερε σε δηλώσεις της πως η ρευστότητα επαρκεί έως και αύριο Δευτέρα μετά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αφού τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δεν θα έχουν μετρητά να δώσουν καθώς η ρευστότητα εξασφαλίστηκε μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας, ενώ πρόσθεσε, ότι το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η ΕΚΤ για να καθοριστεί το νέο επίπεδο ρευστότητας.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης