SOS από τους Δικηγόρους Αθηνών: Έλλειψη φακέλων για το δημοψήφισμα

SOS από τους Δικηγόρους Αθηνών: Έλλειψη φακέλων για το δημοψήφισμα

Η Περιφέρεια Αττικής ισχυρίζεται ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση του συνόλου του εκλογικού υλικού προς τους Δήμους, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

SOS από τους Δικηγόρους Αθηνών: Έλλειψη φακέλων για το δημοψήφισμα
SOS εξέπεμψε σήμερα, λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασ. Αλεξανδρής καθώς δεν είναι επαρκής ο αριθμός των φακέλων που δίνεται στους δικαστικούς αντιπροσώπους στο νομό Αττικής, για να μπορεί να διεξαχθεί ομαλά το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η παράδοση του συνόλου του εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια Αττικής προς τους Δήμους, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το απόγευμα παραδόθηκε και η τελευταία παρτίδα εκλογικών φακέλων από το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Αττικής και αμέσως ειδοποιήθηκαν για να τους παραλάβουν οι δήμοι της Αττικής, αποκαθιστώντας έτσι την παροδική έλλειψη που είχε παρατηρηθεί νωρίτερα.

Νωρίτερα, με κατεπείγουσα επιστολή του είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τους κινδύνους που συνεπάγεται για το αριανό δημοψήφισμα  η έλλειψη των φακέλων στα εκλογικά τμήματα του νομού Αττικής. Ο κ. Αλεξανδρής απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, στην οποία αναφέρει ότι κατά την παραλαβή των εκλογικών τμημάτων στην Αττικής από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρατηρήθηκε ότι στο εκλογικό υλικό δεν υπάρχει επαρκής αριθμός φακέλων. «Υπό τα παραπάνω δεδομένα», αναφέρεται στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην περιφερειάρχη Αττικής, στην πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «παρακαλούμε να προμηθεύσετε άμεσα τους δικαστικούς αντιπροσώπους με τον απαιτούμενο αριθμό φακέλων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η ψηφοφορία». «Σε αντίθετη περίπτωση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ «είναι προφανές, ότι η ψηφοφορία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σημειώνεται ότι η διάθεση του συνόλου εκλογικού υλικού προς τους νησιωτικούς δήμους της Αττικής, είχε ολοκληρωθεί από την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015.
Κλείσιμο

Η τελευταία εκκρεμότητα που αφορούσε στην παράδοση του εκλογικού υλικού, ήταν αυτή ακριβώς η διασφάλιση της πλήρους επάρκειας σε εκλογικούς φακέλους.

Σημειώνεται ότι οι δήμοι θα πρέπει με τη σειρά τους να μεριμνήσουν έτσι ώστε, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε εκλογικό τμήμα και των ειδικών εκλογέων σε αυτά, να προβούν στην κατάλληλη κατανομή και να διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό φακέλων στα εκλογικά τμήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Η Περιφέρεια Αττικής», καταλήγει η ανακοίνωση, «με αίσθηση ευθύνης, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος μέσα σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα και παραμένει στη διάθεση των Δήμων για οποιοδήποτε ζήτημα τυχόν προκύψει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης