Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα προτείνει ο Μάρτιν Σούλτς

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα προτείνει ο Μάρτιν Σούλτς

«Η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής», δήλωσε ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα προτείνει ο Μάρτιν Σούλτς
 «Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Την ίδια στιγμή προειδοποιεί πως  «η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής», και προσθέτει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί.

Ο Μάρτιν Σουλτς επισημαίνει στην συνέντευξη του πως «δίχως νέα χρήματα, δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί, δεν θα λειτουργεί το σύστημα υγείας, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δεν θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών».

Κλείσιμο
Από τη μεριά της, η Γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για ενδεχόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης