CNNMoney: Έτσι μοιάζει το ελληνικό δράμα

CNNMoney: Έτσι μοιάζει το ελληνικό δράμα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ελλάδα, γράφει το δημοσίευμα - Οι τράπεζες είναι κλειστές και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους

CNNMoney: Έτσι μοιάζει το ελληνικό δράμα
Το ελληνικό δράμα περιγράφει σε δημοσίευμά του το CNN το οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από το πλήθος που έχει μαζευτεί έξω από τις ελληνικές τράπεζες και σχηματίζει ουρές προκειμένου να βγάλει μερικά χρήματα από τα ATMs.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό δράμα βρίσκεται εκτός ελέγχου, αναφέρει το δημοσίευμα. Οι τράπεζες είναι κλειστές και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους.

Ωστόσο, πίσω από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εντοπίζουμε μια χώρα βυθισμένη στην ύφεση και την κατάθλιψη, αναφέρει ο αρθρογράφος. Το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25% μέσα σε έξι χρόνια,η ανεργία εκτοξεύτηκε από το 10% το 2010 στο 25% τον Μάρτιο του 2015 και περισσότερο έχουν πληγεί οι νέοι με έναν στους δύο κάτω των 25 ετών να μην έχουν δουλειά.

Κλείσιμο


Το να φύγει κανείς από τη χώρα αποτελεί την μοναδική επιλογή αυτή τη στιγμή, σχολιάζει το δημοσίευμα ενώ το 3% του πληθυσμού έχει φύγει ήδη από το 2010.

Όσοι πάλι είναι τυχεροί και έχουν ακόμα δουλειά έχουν δει τους μισθούς τους να καταρρέουν. Η Ελλάδα έχει βιώσει την μεγαλύτερη πτώση μισθών στις αναπτυγμένες χώρες από το 2008, προσθέτει το δημοσίευμα.

Αυτές οι συνθήκες έχουν γονατίσει αρκετές επιχειρήσεις καθώς σχεδόν 60 εταιρείες κλείνουν κάθε μέρα μέσα στο τρέχον έτος (2015). Μάλιστα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο εγκαταλελειμμένα κτήρια.

Όσον αφορά το γενναιόδωρο- όπως χαρακτηρίζει- συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων εδώ και χρόνια αφού η χώρα δαπανά τα περισσότερα χρήματα στις συντάξεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα επικαλούμενο το δημοσίευμα στοιχεία της ΕΕ από το προηγούμενο έτος, επισημαίνει ότι το 12% των Ελλήνων συνταξιούχων ζουν στα όρια της φτώχειας.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης