Η επιστολή διαμαρτυρίας ενός νέου πατέρα στον Αλέξη Τσίπρα

Η επιστολή διαμαρτυρίας ενός νέου πατέρα στον Αλέξη Τσίπρα

Λέει στον πρωθυπουργό: «Το μόνο που άκουγα ήταν το πόσο φταίνε οι άλλοι και τίποτα για το μετά το ΟΧΙ» - «Αντί να ηρεμείς τα πνεύματα, εσύ διαλέγεις να ρίξεις λάδι στη φωτιά αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω σου. Εδώ βγήκε ο Τσακαλώτος και είπε ότι όλο αυτό της Κυριακής γίνεται για να μην σε ρίξουν. Πάλι το κόμμα μπροστά δηλαδή?» γράφει στον Αλέξη Τσίπρα

Η επιστολή διαμαρτυρίας ενός νέου πατέρα στον Αλέξη Τσίπρα
Δύο μόλις ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Γιάννης Μ. ένας νέος πατέρας, ένας υπάλληλος που παλεύει για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας απευθύνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό μέσω επιστολής καταγράφοντας την άποψή του με ψύχραιμο τρόπο για το «ναι» και το «όχι».

Εξηγεί πολύ απλά γιατί ο ελληνικός λαός έχει διχαστεί και εκφράζει την σύγχυση που επικρατεί εξαιτίας της έλλειψης καθαρής εξήγησης για την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά αυτός ο νέος άνθρωπος: «Δεν σου κρύβω ότι είμαι διχασμένος. Και είμαι διχασμένος μέσα μου όχι με τους γύρω μου. Ξέρω ότι το ΝΑΙ που υποστηρίζω μας φέρνει πολύ δύσκολες καταστάσεις και σίγουρα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία από τα δύο προηγούμενα μνημόνια (και σε αυτό φταις αποκλειστικά και μόνο εσύ με την απραγία σου 5 μήνες τώρα). Θα ήθελα πολύ να σε ακούσω για το ΟΧΙ και το τι μέλλει γενέσθαι. Θα ήθελα να δω αν μπορείς να με πείσεις γι αυτό. Δυστυχώς όσες φορές κάθισα να σε ακούσω, εκτός του ότι έχεις ένα απίστευτο χάρισμα να κάνεις το άσπρο μαύρο, το μόνο που άκουγα ήταν το πόσο φταίνε οι άλλοι και τίποτα για το μετά το ΟΧΙ».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, επισημαίνει το χρόνιο πρόβλημα των Ελλήνων να επιρρίπτουν αλλού ευθύνες χωρίς να επωμίζονται εκείνες που τους αναλογούν, γράφοντας: «Είχαμε βαρεθεί να ακούμε από τους προηγούμενους πως μόνο οι ξένοι φταίνε. Οι ξένοι έφταιγαν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι ξένοι για τη χούντα, οι ξένοι για την Κύπρο, οι ξένοι για το τώρα και πάει λέγοντας. Πότε όμως εμείς! Και δυστυχώς συνέχισες στο ίδιο μοτίβο και μάλιστα στην εποχή της επικοινωνίας και των social media που όλα καταγράφονται και το ήξεις αφήξεις είναι πολύ εύκολο να αποκαλυφθεί. Κι όχι μόνο συνεχίζεις, αλλά ακολουθείς και πρακτικές άλλων εποχών όπου η πόλωση έκανε πολύ κακό σε αυτό τον τόπο».

Με θλίψη, λοιπόν, καταλήγει πως και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι είναι άνθρωπος με εμμονές όχι για την πατρίδα, αλλά για το κόμμα του και λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένας άνθρωπος με εμμονές που η Πατρίδα του είναι το κόμμα. Απλά να σου θυμίσω ότι είσαι Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων κι όχι του ΣΥΡΙΖΑ μόνο! Γι' αυτό θα σου πω ένα μυστικό... Τέτοιους "ηγέτες" είδαμε πολλούς κι εγώ προσωπικά βαρέθηκα και δεν τους θέλω πλέον να μου ορίζουν τη ζωή με βάση τα μικροκομματικά τους κριτήρια και τα απωθημένα τους. Οπότε, ΝΑΙ λοιπόν για να φύγεις με το καλό και γρήγορα. Για μένα δεν υπάρχει άλλο δίλημμα πλέον! Ένας "αναξιοπρεπής" πολίτης».

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:

«Δεν θα σε κουράσω άλλο. Είναι η τελευταία μέρα που σου γράφω σε πρώτο ενικό (έχω καταντήσει σαν την Άννα Φρανκ να κρατάω ημερολόγιο με σένα) αλλά η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Δεν σου κρύβω ότι είμαι διχασμένος. Και είμαι διχασμένος μέσα μου όχι με τους γύρω μου. Ξέρω ότι το ΝΑΙ που υποστηρίζω μας φέρνει πολύ δύσκολες καταστάσεις και σίγουρα μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία από τα δύο προηγούμενα μνημόνια (και σε αυτό φταις αποκλειστικά και μόνο εσύ με την απραγία σου 5 μήνες τώρα). Θα ήθελα πολύ να σε ακούσω για το ΟΧΙ και το τι μέλλει γενέσθαι. Θα ήθελα να δω αν μπορείς να με πείσεις γι αυτό. Δυστυχώς όσες φορές κάθισα να σε ακούσω, εκτός του ότι έχεις ένα απίστευτο χάρισμα να κάνεις το άσπρο μαύρο, το μόνο που άκουγα ήταν το πόσο φταίνε οι άλλοι και τίποτα για το μετά το ΟΧΙ. Ξέρεις, όταν βγήκες ελπίζαμε ότι ως νέος άνθρωπος και μάλιστα της γενιάς μου θα έφερνες το κάτι φρέσκο και διαφορετικό. Είχαμε βαρεθεί να ακούμε από τους προηγούμενους πως μόνο οι ξένοι φταίνε. Οι ξένοι έφταιγαν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι ξένοι για τη χούντα, οι ξένοι για την Κύπρο, οι ξένοι για το τώρα και πάει λέγοντας. Πότε όμως εμείς! Και δυστυχώς συνέχισες στο ίδιο μοτίβο και μάλιστα στην εποχή της επικοινωνίας και των social media που όλα καταγράφονται και το ήξεις αφήξεις είναι πολύ εύκολο να αποκαλυφθεί. Κι όχι μόνο συνεχίζεις, αλλά ακολουθείς και πρακτικές άλλων εποχών όπου η πόλωση έκανε πολύ κακό σε αυτό τον τόπο. Σήμερα πας στο Σύνταγμα να μιλήσεις για το ΟΧΙ και την ίδια ώρα γίνεται συγκέντρωση για το ΝΑΙ. Πόσες πιθανότητες δίνεις να μην έχουμε αντιπαραθέσεις κι επεισόδια? Αλλά αντί να ηρεμείς τα πνεύματα, εσύ διαλέγεις να ρίξεις λάδι στη φωτιά αδιαφορώντας για το τι γίνεται γύρω σου. Εδώ βγήκε ο Τσακαλώτος και είπε ότι όλο αυτό της Κυριακής γίνεται για να μην σε ρίξουν. Πάλι το κόμμα μπροστά δηλαδή? Δυστυχώς επιβεβαιώνεις ότι είσαι ένας άνθρωπος με εμμονές που η Πατρίδα του είναι το κόμμα. Απλά να σου θυμίσω ότι είσαι Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ των Ελλήνων κι όχι του ΣΥΡΙΖΑ μόνο! Γι' αυτό θα σου πω ένα μυστικό... Τέτοιους "ηγέτες" είδαμε πολλούς κι εγώ προσωπικά βαρέθηκα και δεν τους θέλω πλέον να μου ορίζουν τη ζωή με βάση τα μικροκομματικά τους κριτήρια και τα απωθημένα τους. Οπότε, ΝΑΙ λοιπόν για να φύγεις με το καλό και γρήγορα. Για μένα δεν υπάρχει άλλο δίλημμα πλέον! Ένας "αναξιοπρεπής" πολίτης».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης