Δημοψήφισμα: Ερωτήματα για την εκλογική διαδικασία από το ΥΠΕΣ

Δημοψήφισμα: Ερωτήματα για την εκλογική διαδικασία από το ΥΠΕΣ

Τηλεφωνικά θα μεταδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα κάθε εκλογικού τμήματος, μόλις αυτό περιέλθει στην Περιφερειακή Ενότητα της έδρας του νομού - Υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων

Δημοψήφισμα: Ερωτήματα για την εκλογική διαδικασία από το ΥΠΕΣ
Τα αποτελέσµατα του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου θα συγκεντρωθούν σε κάθε νοµό (εκλογική περιφέρεια) από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα µεταδοθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης και µετά το Υπουργείο, αφού τα συγκεντρώσει, θα τα διοχετεύει στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση-ραδιόφωνο-Τύπο-Διαδίκτυο), µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών µέσων.

Με την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών καθορίζεται, σε γενικές γραµµές, η διαδικασία που θα εφαρµοσθεί και, στη συνέχεια, παρέχονται οδηγίες για τις ακολουθητέες ενέργειες στα διάφορα στάδια συγκέντρωσης και µετάδοσης των αποτελεσµάτων.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται - καθώς έχουν συμβεί αντίστοιχα φαινόμενα - ότι δεν είναι επιτρεπτό να μεταδίδονται από τα τοπικά και διαδικτυακά ΜΜΕ αποτελέσματα αμέσως μετά την εξαγωγή τους από τα εκλογικά τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Δείτε αναλυτικά εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης