Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια

Κλειστές αυτή την ώρα οι Πανεπιστημίου κι η Σταδίου

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια.

Οι συγκεντρωμένοι τίθενται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα κι αναμένεται εν συνεχεία να κάνουν πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου κι η Σταδίου.

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά τους αναφέρουν πως «ο πολιτικός ελιγμός της κυβέρνησης με την προκήρυξη δημοψηφίσματος (ανεξάρτητα των κινήτρων από τα οποία εκπορεύεται και τις δικές της στοχεύσεις) θέτει στο προσκήνιο ένα δίπολο ευρύτερο του ίδιου του ερωτήματος του δημοψηφίσματος, ευρύτερο από την ίδια την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Η απάντηση "ναι" ή "όχι" αφορά στην ουσία το δικό μας καθήκον και ικανότητα να απαντήσουμε μαχητικά και να συγκρουστούμε με την συνολικότερη πρόσδεση της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ε.Ε. (και τις κυρίαρχες δυνάμεις της), και τους όρους της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στην χώρα. Το ερώτημα αφορά την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων στην Ελλάδα».

Κλείσιμο
«Απέναντι σε αυτό το ερώτημα, στα εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν και την τρομοκρατία, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε πρέπει να σπάσουμε το φόβο που προσπαθεί η αντίδραση να καλλιεργήσει. Πρέπει να μετατρέψουμε το «όχι» στο νέο μνημόνιο που προτείνουν οι θεσμοί, σε μεγαλύτερο «όχι» σε κάθε νέο αντιλαϊκό μέτρο και «όχι» στην Ε.Ε.. Αυτό το «όχι» δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας και πρέπει και στην συνέχεια το περιεχόμενο του να περιφρουρηθεί και η ρήξη να βαθύνει», τονίζουν ακόμη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης