Κύπρος: Μία στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία

Κύπρος: Μία στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία

Τα τελευταία 10 χρόνια 30 γυναίκες στην Κύπρο δολοφονήθηκαν από συντρόφους ή πρώην συντρόφους 

Κύπρος: Μία στις πέντε γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία
Μία στις πέντε γυναίκες στην Κύπρο έχει υποστεί σωματική ή/και σεξουαλική βία, ενώ ποσοστό 39% έχουν υποστεί ψυχολογική βία από το σύντροφο τους, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση της εκστρατείας για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) και τη διαφημιστική εταιρεία Contact Grey.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η ανάγκη για πρόληψη και αντιμετώπιση των επιδημικών διαστάσεων που λαμβάνει η Βία κατά των Γυναικών και Κοριτσιών στη χώρα μας είναι επιτακτική.

Σύμφωνα με στατιστικές της αστυνομίας, υπάρχει μια αυξητική τάση όσον αφορά σε αναφορές περιστατικών βίας στην οικογένεια από 719 το 2011 σε 777 το 2013. Η πλειοψηφία των περιστατικών αφορούσαν σωματική βία (72,7%), ακολουθούν οι ψυχολογική βία (24,5%) και σεξουαλική βία.

Κλείσιμο
Επίσης, στην Κύπρο, τα τελευταία 10 χρόνια, υπήρξαν πέραν των 30 δολοφονιών γυναικών από συντρόφους ή πρώην συντρόφους ως αποτέλεσμα της δομικής ανισότητας και των σχέσεων εξουσίας και ελέγχου που διέπουν παραδοσιακά τις σχέσεις των δύο φύλων.

Η Κύπρος έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά σε καταδίκες στην Ευρώπη και οι ποινές είναι ανεπαρκείς και μη αποτρεπτικές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης