Αθανασίου: «Κατά παράβαση της αρχαιότητας» η επιλογή της Θάνου στον Άρειο Πάγο

Αθανασίου: «Κατά παράβαση της αρχαιότητας» η επιλογή της Θάνου στον Άρειο Πάγο

«Η επιστολή της κυρίας Θάνου προς τον κ. Γιούνκερ πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε επαρκές ουσιαστικό προσόν (!) για την επιλογή της στην θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου» σημειώνει 

Αθανασίου: «Κατά παράβαση της αρχαιότητας» η επιλογή της Θάνου στον Άρειο Πάγο
Ψέγει σε έντονο τόνο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής και πρόεδρος του τομέα Δικαιοσύνης  της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία ελήφθη δύο ώρες μετά τα μεσάνυκτα, να επιλέξει «κατά παράβαση της αρχαιότητας» την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου για την θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ τονίζει ότι η επιστολή της προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήταν το προσόν της επιλογής της.

Όπως σημειώνει ο κ. Αθανασίου «η επιστολή της κυρίας Θάνου προς τον κ. Γιούνκερ πριν από μερικούς μήνες αποτέλεσε επαρκές ουσιαστικό προσόν (!) για την επιλογή της στην θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πρόεδρος της οποίας είναι η κυρία Θάνου το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Φεβρουαρίου, είχε στείλει  επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία ανέφερε ότι «στηρίζει την Ελληνική  Κυβέρνηση στον αγώνα κατά της λιτότητας»    και ζητούσε λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Κλείσιμο
Αναλυτικότερα, ο κ. Αθανασίου τονίζει ότι «η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει και το δόγμα «μεταμεσονύχτια περιφρόνηση της δικαστικής εξουσίας», ευελπιστώντας ότι με την επιλογή της τέταρτης κατά σειρά αρχαιότητας, στην επετηρίδα, αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, θα κάμψει το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών».

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε μεταμεσονυκτίως  -σημειώνει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης-  «να επιλέξει, ως νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κυρία Θάνου, τέταρτη αντιπρόεδρο κατά σειρά αρχαιότητας, χωρίς ταυτόχρονα να καλύψει τις αντίστοιχες κενές θέσεις προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων».

Ο κ. Αθανασίου, υπογραμμίζει ότι η επιλογή της κυρίας Θάνου,  «έγινε κατά παράβαση της αρχαιότητας, μια τακτική που οι τέως υπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Ρουπακιώτης και Αθανασίου είχαν τηρήσει με ευλάβεια και με στόχο τη διαφύλαξη του κύρους της Δικαιοσύνης σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα».

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου καταλήγει ότι η επιστολή της κυρίας Θάνου προς τον κ. Γιούνκερ ήταν «προσόν, ικανό να παρακάμψει στην επετηρίδα τρεις άξιους αρχαιότερους συναδέλφους της, αλλά και επαρκές (!) αφού, εδώ και ένα έτος, πλήρως ευθυγραμμίστηκε με τις επιλογές της Κυβέρνησης, κατά παράβαση κάθε δικαστικής δεοντολογίας, που επέβαλε την προώθηση, των δυσάρεστων για την Κυβέρνηση, δικαστικών διεκδικήσεων, για τις οποίες είχε (η Κυβέρνηση) προεκλογικά δεσμευτεί και για τις οποίες η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπό την προεδρία της, προκλητικά εσίγασε».

Τέλος, ο κ. Αθανασίου καταλήγει ότι «η ΝΔ  βεβαιώνει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα είναι παρούσα σε κάθε επιχειρούμενη απόπειρα χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης», ενώ  ζητεί από όλους να ασκούν τα καθήκοντά τους με θάρρος, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, όπως, εξάλλου, μέχρι σήμερα πράττουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης