Έκπληξη για την κυβέρνηση το μέγεθος της συγκέντρωσης για την Ευρώπη

Έκπληξη για την κυβέρνηση το μέγεθος της συγκέντρωσης για την Ευρώπη

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών - «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ», το κάλεσμα υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια

Έκπληξη για την κυβέρνηση το μέγεθος της συγκέντρωσης για την Ευρώπη
Με βασικό σύνθημα «Mένουμε Ευρώπη» χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν υπέρ της ευρωπαϊκής πορεία της χώρας. 

«Ναι στην πρόταση Γιούνκερ», ανέγραφαν αρκετές πικέτες των συγκεντρωμένων αλλά και συνθήματα εναντίον της νέας ΥΕΝΕΔ, και κατά της ΕΡΤ και του καναλιού της Βουλής, ναι στην Ελλάδα της επιχειρηματικότητας, ναι στην ΕΕ όχι στην απομόνωση, Ελλάς-Ευρώπη-Δημοκρατία.

Κλείσιμο


Η συγκέντρωση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι στο κάλεσμά τους μέσω των διαδικτυακών μέσων έδιναν και το πολιτικό τους στίγμα: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».



Άνθρωποι της μεσαίας τάξης στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι πολιτικά από τη ΝΔ και το Ποτάμι. Μεταξύ των συγκεντρωμένων αρκετά στελέχη της ΝΔ και του Ποταμιού. Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έδωσε το παρόν μαζί με την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, όπως και αρκετοί πρώην υπουργοί της ΝΔ: ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και αρκετοί βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Ορφανός από το Ποτάμι έδωσε το παρόν, ο κ. Χωμενίδης αλλά και ο κ. Νίκος Μπίστης από το παρελθόν. Κοινός τόπος της ετερόκλητης συγκέντρωσης να μπει φραγμός στην αριστερή κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης έστω και από λάθος. Τα μεγάλα πανό απουσίαζαν όπως και η κεντρική καθοδήγηση.



Μόνος τους όπλο όπως ανέφεραν και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους η σφυρίχτρα ώστε έστω και συμβολικά να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις.

Ωστόσο ήταν αισθητό το μένος κατά της κυβέρνησης και της Αριστεράς, ενώ απουσιάζει κάθε ιδέα αντίδρασης στην πολιτική των δανειστών.



«Κάνουμε ότι μπορούμε, πιέζουμε αλλά μετά την σημερινή συγκέντρωση βλέπουμε ότι ο κόσμος ευαισθητοποιείται» έλεγε σε πηγαδάκι διαδηλωτών ο κ. Μητσοτάκης.  

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έπαιρναν θάρρος από την ίδια τους την συμμετοχή. «Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, δεν έχουμε εμπειρία στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και δεν ήταν εύκολο να μαζευτούμε, τώρα θα δουν την εκδήλωση και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα», έλεγε νεοδημοκράτης πολιτικής φίλος του Αντώνη Σαμαρά.



Έτερος έλεγε σε δημοσιογράφο στον οποίο πρώτα επιτέθηκε για τον γνώριζε από τις τηλεοπτικές του παρουσίες σαν αντιμνημονιακό: «να γράψεις ότι εγώ έχω τρία παιδιά και υποφέρω από την κρίση, αλλά δεν θέλω να πάμε στην δραχμή». 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης