Η χήρα Καντάρη στο protothema.gr, τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του άντρα της από Αφγανούς

Η χήρα Καντάρη στο protothema.gr, τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του άντρα της από Αφγανούς

Η χήρα του αδικοχαμένου άντρα μιλά για τη ζωή της με τα δυο μικρά παιδιά, μετά το χαμό του άντρα της

Η χήρα Καντάρη στο protothema.gr, τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του άντρα της από Αφγανούς
Αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου του 2015 η δίκη των δύο Αφγανών που δολοφόνησαν άγρια τον Μανώλη Καντάρη. Η τραγική δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο έγινε στις 10 Μαΐου του 2011, όταν οι δράστες του επιτέθηκαν και τον κατακρεούργησαν για να του κλέψουν την κάμερα που κρατούσε, ώστε να απαθανατίσει το νεογέννητο παιδί του. 

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα αναβίωσαν στο Εφετείο οι μνήμες από την άγρια δολοφονία. Η Σιμόνα Βιρτζίλι, χήρα του αδικοχαμένου 44χρονου, η οποία ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» μεγαλώνοντας ολομόναχη τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 5,5 και 4 ετών, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε τα εξής: «Εξαιρετικά δύσκολη η σημερινή ημέρα. Πήραμε αυτή την αναβολή λόγω του ότι ο ένας κατηγορούμενος ζήτησε να διορίσει δικό του δικηγόρο. Είναι λίγο παράξενο, γιατί ζητήθηκε τελευταία στιγμή. Εφόσον, όμως, η Πολιτεία παρέχει αυτό το δικαίωμα στον κατηγορούμενο θα κάνουμε κι εμείς υπομονή. Έχω εμπιστοσύνη στους θεσμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Όσον αφορά στο πώς είναι τώρα η ζωή της, η χήρα του Μανώλη Καντάρη περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Κάποια πράγματα με την πάροδο του χρόνου μπαίνουν αναγκαστικά σε μία σειρά. Η καθημερινότητα, δηλαδή, κι η ρουτίνα μπορώ να πω οτι έχουν μπει σε μια σειρά. Όμως, η καθημερινότητα αυτή έχει ένα πολύ μεγάλο κόστος, γιατί είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια και βρίσκομαι μόνη μου να πρέπει να αντιμετωπίσω όλες τις υποχρεώσεις δύο ανηλίκων παιδιών».

Κλείσιμο


«Τα παιδιά δεν ξέρουν πώς έφυγε ο πατέρας τους. Είναι πολύ μικρά ακόμη και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν. Μπορώ να σας πω ότι ήδη έχουμε κάποιες δυσκολίες όσον αφορά στην εξήγηση του τι είναι η πατρική φιγούρα» λέει. 

«Εκκρεμούσης ακόμα της υπόθεσης δε θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο σε σχέση με την έκβασή της. Θα ήθελα να θέσω, όμως, δύο σημαντικές παραμέτρους. Η πρώτη παράμετρος είναι ότι μέχρι σήμερα η εντολέας μου εχει διαχειριστεί όλη αυτή την υπόθεση μόνο ως προς την ποινική της διάσταση, μένοντας μακριά από εθνοτικές, φυλετικές ή πολιτικές προσεγγίσεις, πράγμα που θα συνεχίσει να κανει και στο μέλλον. Η δεύτερη είναι ότι η Δικαιοσύνη με τους συνήθεις ρυθμούς της κάνει τη δουλειά της, εντούτοις εκκωφαντικά απούσα μέχρι σήμερα είναι η Πολιτεία. Κανένας ιθύνοντας της Πολιτείας μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί ούτε ηθικά, ούτε υλικά δίπλα της», δήλωσε, τέλος στο protothema.gr ο δικηγόρος της κυρίας Βιρτζίλι, Σωκράτης Μαρινάκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης