Στον Βόλο οι 50 μετανάστες που εντοπίστηκαν κοντά στην Αλόννησο

Στον Βόλο οι 50 μετανάστες που εντοπίστηκαν κοντά στην Αλόννησο

Τους αποβιβάσαν την νύχτα στο ακατοίκητο νησί Γιούρα, δύο Ουκρανοί διακινητές

Στον Βόλο οι 50 μετανάστες που εντοπίστηκαν κοντά στην Αλόννησο
Στον Βόλο έχουν μεταφερθεί από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης, με το οχηματαγωγό «Άρτεμις», οι 50 παράτυποι μετανάστες τους οποίους αποβιβάσαν την νύχτα στο ακατοίκητο νησί Γιούρα, δύο Ουκρανοί διακινητές.

Οι παράτυποι μετανάστες οδηγήθηκαν και αποβιβάσθηκαν στο ερημονήσι με ένα παλιό σιδερένιο αλιευτικό σκάφος. Ωστόσο, οι διακινητές έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και καταδιώχθηκαν ως την Σκάτζουρα όπου τελικά και συνελήφθησαν.

Τόσο οι μετανάστες, όσο και οι διακινητές , μεταφέρθηκαν αρχικά στην Σκόπελο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ψαρά στις 8.30 το απόγευμα στη Γιούρα και αμέσως ξεκίνησαν για το σημείο τα πλωτά σκάφη των Λιμεναρχείων της Αλοννήσου και της Σκοπέλου. Οι λιμενικοί εντόπισαν στο ραντάρ το σκάφος των δουλεμπόρων που ξέφευγε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, μέχρι και τη νησίδα Σκάτζουρα, όπου λιμενικοί επιβιβάστηκαν στο παλιό σκάφος και τους συνέλαβαν. Οι δύο Ουκρανοί θα οδηγηθούν την Τέταρτη στον εισαγγελέα του Βόλου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες είναι Πακιστανοί, Ιρανοί και Σύροι και ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερα ανήλικα παιδιά καθώς και ένα βρέφος τριών μηνών, που είναι όλοι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης