Χαμογελούσαν και φωτογράφιζαν τον Τσίπρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας

Χαμογελούσαν και φωτογράφιζαν τον Τσίπρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας

«Έρχεται ο Αλέξης» ακουγόταν στους διαδρόμους - Κύματα ενθουσιασμού ξεσήκωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο

Χαμογελούσαν και φωτογράφιζαν τον Τσίπρα οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας
«Έρχεται ο Αλέξης» ήταν η φράση που ακουγόταν από νωρίς σήμερα το πρωί σε όλους τους διαδρόμους τους υπουργείου Παιδείας, καθώς αναμενόταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας στο παρελθόν έχουν υποδεχθεί «βαριά» ονόματα της πολιτικής ζωής, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Παιδείας ξεσήκωσε κύματα ενθουσιασμού.

Αν και εκτός του υπουργείου Παιδείας, τον περίμεναν φοιτητές Αρχιτεκτονικής διαμαρτυρόμενοι για τις μετεγγραφές, θερμή υποδοχή του επιφύλαξε στο υπουργείο όχι μόνο η πολιτική ηγεσία αλλά και οι εργαζόμενοι του υπουργείου. Από νωρίς το πρωί επικρατούσε ένας αναβρασμός καθώς οι εργαζόμενοι στο υπουργείο περίμεναν να σφίξουν το χέρι του πρωθυπουργού αλλά και να τον φωτογραφίσουν.


Κλείσιμο

Πρώτος ως είθισται υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος «συνελήφθη» χαμογελαστός, ενώ συνηθίζει να διατηρεί πιο σοβαρό ύφος στους χαιρετισμούς του.

Ακολούθησαν θερμές χειραψίες, ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στο ισόγειο φωτογράφιζαν διαρκώς θέλοντας να κρατήσουν τα στιγμιότυπα. Δεν παρέλειψαν βέβαια να του θέσουν και το αίτημα να μην ενοποιηθούν οι οργανισμοί των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσιτός και χαμογελαστός μπήκε στην αίθουσα, όπου θα γίνονταν οι δηλώσεις και διατηρώντας το ευδιάθετο κλίμα απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους.

«Πείτε μου πότε είστε έτοιμοι», είπε ο κ. Τσίπρας στους δημοσιογράφους ενώ διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι συντάκτες είναι γυναίκες. Για να διορθώσει εμφανώς ευδιάθετος «μάλλον έτοιμες» ενώ γυρίζοντας δίπλα του είπε «από τα πρώτα και καλύτερα κορίτσια η Πίκια».



Αν και τα μικρόφωνα παρέμειναν για ένα λεπτό περισσότερο ανοιχτά, ο πρωθυπουργός δεν έχασε το χιούμορ του και συνομιλούσε συνέχεια με τους δημοσιογράφους.

Ακολούθησαν πολιτικές δηλώσεις όπου ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αθήνα «διαπραγματεύεται με σχέδιο, και προτάσεις», ότι οι «συνθήκες της διαπραγμάτευσης είναι αντίξοες και πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται πλέον να αποφασίσουν αν επιθυμούν τον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση ή την διαίρεση της Ευρώπης που μόνο καλό δεν κάνει στους λαούς».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στους 100.000 υποψηφίους και ιδιαίτερα σε αυτούς που «σκόνταψαν», όπως είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «σημασία έχει αν σκοντάψεις να σηκωθείς».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης