Λήξη συναγερμού με την κατάσταση ομηρίας στο «Κρήτη 2»

Λήξη συναγερμού με την κατάσταση ομηρίας στο «Κρήτη 2»

27χρονος επιβάτης κρατούσε όμηρο 39χρονη συνεπιβάτη, απειλώντας την με σπασμένο ποτήρι - Ο δράστης συνελήφθη από άντρες της μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά - Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό

Λήξη συναγερμού με την κατάσταση ομηρίας στο «Κρήτη 2»
Κατάσταση ομηρίας υπήρξε στο επιβατικό πλοίο «Κρήτη 2» το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς και κατέπλευσε στο λιμάνι στις 6:15 το πρωί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, 27χρονος επιβάτης κρατούσε όμηρο 39χρονη συνεπιβάτη, απειλώντας την με σπασμένο ποτήρι. Οι δύο τους δεν είχαν καμία σχέση και η γυναίκα καθόταν με τον άντρα της στο κεντρικό σαλόνι του πλοίου, όταν ο άγνωστος της επιτέθηκε και απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

Κλείσιμο


Στο πλοίο επέβαιναν 614 επιβάτες, οι οποίοι 
αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.


Το λιμενικό ειδοποιήθηκε άμεσα και όταν το πλοίο πλησίασε την προβλήτα, πριν καν δέσει, άνδρες της ομάδας υποβρύχιων αποστολών ανέβηκαν και συνέλαβαν τον δράστη, που οδηγήθηκε στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.



Σύμφωνα με τον καπετάνιο του «Κρήτη 2» ο 27χρονος φώναζε στην αρχή ότι τον κυνηγούν 30 άτομα και ότι θέλουν να τον πετάξουν στη θάλασσα, ενώ γύρω στις 3 τα ξημερώματα πλησίασε την κοπέλα και την άρπαξε από τον λαιμό λέγοντάς της «κάτσε εδώ να μου κάνεις παρέα για να μη με πιάσουν».



Πληροφορίες κάνουν λόγο για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα.

Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στον λαιμό, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. 

Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας ήταν διαρκώς ενήμερος για την εξέλιξη του συμβάντος και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν. 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης