Μύκονος: Το πάρτυ ξεκινά με Αγ(ρ)ιο Πνεύμα

Μύκονος: Το πάρτυ ξεκινά με Αγ(ρ)ιο Πνεύμα

Με ξέφρενα πάρτυ, grand openings διάσημων μπαρ με κόστος μισό δισ., live εμφανίσεις, special shows στην παραλία και 99% πληρότητα, το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να είναι το πιο πανηγυρικό στην ιστορία του Νησιού των Ανέμων

Μύκονος: Το πάρτυ ξεκινά με Αγ(ρ)ιο Πνεύμα
Η κοσμοσυρροή και τα πάρτυ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι για τη Μύκονο ό,τι το κοκορέτσι για το Πάσχα: αθάνατη ελληνική παράδοση. Κρίση ξεκρίση, Grexit ή μη, οι ορδές των χιλιάδων πιστών του νησιού θα δώσουν το «παρών» κι ας τρώνε πασατέμπο για να τη βγάλουν τον υπόλοιπο μήνα.

Η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος μόνο θρησκευτική δεν είναι, βέβαια, για την πλειονότητα των επισκεπτών της Μυκόνου αφού, αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να περάσουν την πόρτα κάποιας από τις εκατοντάδες ταπεινές εκκλησίες του νησιού, θα οφείλεται μάλλον στο ότι είναι ντίρλα από τα σφηνάκια και σίγουρα όχι από μια εσωτερική ανάγκη κατάνυξης και προσκυνήματος. Αντιθέτως, προτιμούν, όπως οι μαυροφορεμένες στη Μεγαλόχαρη της Τήνου, να πάνε ακόμα και μπουσουλώντας στις παραλίες της Ψαρούς, του Ορνού και του Καλού Λιβαδιού παρά να μείνουν έξω από το κοσμικό σόου γυρνώντας στην Αθήνα με άδεια χέρια από πληροφορίες - «έλα μωρέ, την είδα στο “Nammos” με δέκα τόνους μέικ απ και είχε μια περιφέρεια σαν της Καρντάσιαν. Καμία σχέση με την τηλεόραση». Καθημερινές ιστορίες, δηλαδή, καθημερινών ανθρώπων σε ένα νησί που δεν είναι καθόλου καθημερινότητα για τον μέσο όρο των Ελλήνων - ασχέτως αν πολλοί υποκρίνονται πως είναι όταν πατάνε το πόδι τους στο νησί. Ούτως ή άλλως, αν ήθελαν να κλαυτούν για τα μύρια όσα ή να απομονωθούν, δεν θα πήγαιναν στη Μύκονο αλλά στη Γαύδο - ίσως και στη Μακρόνησο.

Κλείσιμο


Selfie στην Ψαρού για τα τοπ μόντελ Ζιζέλ Κόρια, Αλεσάντρα Αμπρόζιο και Βαλεντίνα Μιτσέτι. Η φετινή σεζόν στη Μύκονο αναμένεται να είναι η πιο γκλάμουρους των τελευταίων χρόνων 



Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι για το Nο 1 κυκλαδίτικο νησί της χώρας μια τεράστια γιορτή, ίσως ένα πανηγύρι για κάποιους, σίγουρα ένα κιτσερέλα σόου για τις συνιστώσες ψυχές της κουλτούρας που αφρίζουν από αποτροπιασμό, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέα του Λάμπη Ταγματάρχη - αλλά αυτό είναι θέμα σε άλλες σελίδες. Κυρίως είναι το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν που κάθε χρόνο έρχεται σε αντίθετη τροχιά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας - ήτοι όσο η Ελλάδα οδεύει προς τα Τάρταρα τόσο η Μύκονος τραβάει τις ανηφόρες του Εβερεστ κουνώντας λικνιστά το μαντίλι με τη χάρη των Dsquared.



«Scorpios»
Στα μεγάλα opening του τριημέρου, το beach bar-restaurant στην παραλία της Παράγκας. Λέγεται ότι η κατασκευή του κόστισε μισό δισ. και αναμένεται να γίνει το αντίπαλο δέος του «Nammos»


Στην πιο κρίσιμη για την πορεία της οικονομίας και τη χώρα περίοδο, με το καθημερινό αλισβερίσι δηλώσεων και αντιδηλώσεων Ελλήνων, Γερμανών και κάθε έθνους και φυλής αξιωματούχων, με τη μόνιμη απορία «θα μείνουμε στο ευρώ ή θα ξεθάψουμε τις δραχμούλες;» να χάσκει στο στόμα όλων, την ίδια στιγμή στο δικό μας πριγκιπάτο -το μόνο κάστρο που έμεινε αλώβητο από την εγχώρια μιζέρια ακριβώς επειδή φρόντισε να κάνει εγκαίρως μπίζνες με τους «κακούς ξένους»- στήνονται μαγαζάρες, ανοίγουν διεθνή διάσημα brands, διοργανώνονται super shows, εγκαινιάζονται boutique hotels, φιλοξενούνται σταρούμπες, μαγειρεύουν «μισελινάτοι» σεφ, «γίνονται πράγματα», όπως θα έλεγε και η Βάνα Μπάρμπα, η οποία παρεμπιπτόντως με την πρώτη ευκαιρία βρίσκεται επίσης στο νησί - με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Φέτος μάλιστα οι προσδοκίες είναι ακόμα υψηλότερες, με τις κρατήσεις να είναι ήδη αυξημένες, ενώ ξένα μεγάλα brands δείχνουν εμπιστοσύνη στην κραταιά οικονομία του νησιού και επενδύουν ανοίγοντας «αδερφάκια» καταστήματα, όπως το «Victoria’s Secret», που ήδη λειτουργεί, ή το διάσημο βρετανικό «Hakkasan» με την ιαπωνική κουζίνα (θα ανοίξει εντός του μήνα τις κοσμικές πύλες του) μέσα στη Xώρα, ή το διεθνές «Buddha Bar» που κάνει λαμπερά εγκαίνια σήμερα, Σάββατο, με όλα τα βαριά και ασήκωτα εγχώρια ονόματα της επιχειρηματικής και κοσμικής ζωής να έχουν ήδη καβατζάρει τραπέζι. Τη σημερινή διοργάνωση έχει αναλάβει ο Γιάννης Κισκίνης, διεθνώς γνωστός διοργανωτής εκδηλώσεων σε μεγάλα κλαμπ σε Νέα Υόρκη, Κυανή Ακτή (βλέπε Nikki Beach) κ.τ.λ. και ήδη όλοι μιλούν για ένα εντυπωσιακό άνοιγμα ανάλογο της βαρύτητας του ονόματος που συνοδεύει το διάσημο μπαρ-εστιατόριο.



«Buddha Bar»
Το διεθνές μπαρ-εστιατόριο κάνει εγκαίνια στο ξενοδοχείο «Santa Marina», με όλα τα βαριά ονόματα της επιχειρηματικής και κοσμικής ζωής να δίνουν το «παρών»



Από την Place de la Concorde στον Ορνό
Για όσους δεν γνωρίζουν, το πρώτο «Buddha Bar» άνοιξε τη δεκαετία του ’90 στο Παρίσι, όπου γνώρισε μεγάλες κοσμοπολίτικες στιγμές, με όλες τις διασημότητες από κάθε γωνιά του πλανήτη να το εντάσσουν στα must στέκια. Η φήμη του εξαπλώθηκε παγκοσμίως και σύντομα δημιουργήθηκαν «Buddha Bar» σε όλο τον κόσμο: από το Ντουμπάι ως το Μόντε Κάρλο. Το μυκονιάτικο «Buddha» είναι το πρώτο παγκοσμίως που είναι πάνω στην παραλία, αφού βρίσκεται μέσα στους ανακαινισμένους χώρους του γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου «Santa Marina» στον Ορνό, που ακολούθησε πιστά όλες τις προδιαγραφές και κανόνες που διέπουν τα «αδέρφια» του στις άλλες πόλεις προκειμένου να πάρει την άδεια του brand. Upper class περιβάλλον, συγκεκριμένο ύφος μουσικής από γνωστούς DJ, ψαγμένη κουζίνα από διακεκριμένους σεφ και κοκτέιλ φτιαγμένα από mixologists με σήμα κατατεθέν τα «Οh, my dog» και «So, be a Miami». Για σήμερα Σάββατο, θα παίξουν μουσική οι DJ από τα «Buddha Bar» του Ντουμπάι και του Μόντε Κάρλο, διάσημος mixologist έχει επιστρατευθεί από το Παρίσι, ενώ το opening θα κορυφωθεί με σόου έκπληξη για το οποίο τηρείται σιγή ιχθύος προκειμένου να μη διαρρεύσει τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι στον όμορφο κόλπο του Ορνού με την καταπληκτική θέα στο πέλαγος θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο αφού όσοι είναι ήδη ενήμεροι για τα σημερινά εγκαίνια έχουν κινήσει γη και ουρανό για να παραβρεθούν. Σε συνδυασμό με τα παραπλήσια εξίσου κοσμικά μπαρ-εστιατόρια «Kuzina» και «Passagio» του επιχειρηματία Λορέντζο Φρέρη, αναμένεται το κολπάκι να θυμίζει Φεστιβάλ των Καννών - με το παραδοσιακό πλήθος μοντέλων και εγχώριων σταρλετών να διαγωνίζονται για το πιο-μίνι-φόρεμα δεν-υπάρχει της βραδιάς. Στον οικισμό του Ορνού επίσης, ο Γιάννης Μωράκης θα ανοίξει εστιατόριο βασισμένο στην ελληνική κουζίνα, το οποίο θα διαθέτει και μπακάλικο.   
 
   

Εγκαίνια με Ελένη Φουρέιρα για το «Monarch Club» στο Καλό Λιβάδι


Η πιο glamorous Παράγκα του πλανήτη
Το δεύτερο μεγάλο opening της ημέρας γίνεται στην παραλία της Παράγκας, μια παραλία λιγότερο κοσμική μέχρι σήμερα, αν και πολυσύχναστη, την οποία προτιμούν συνήθως νεαρόκοσμος και ξένοι. Το άνοιγμα όμως του beach bar-restaurant «Scorpios» στο υπερυψωμένο άκρο της παραλίας αναμένεται να αλλάξει άρδην το σκηνικό και να προσελκύσει τις γνωστές ορδές των εγχώριων κοσμικών και των Αράβων - ήδη πολλοί μιλάνε για το αντίπαλο δέος του «Nammos». Πρόκειται για έναν χώρο φροντισμένο στην κάθε λεπτομέρεια υπό τη διακοσμητική επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Κ-studio, ενώ υπεύθυνος λειτουργίας είναι ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο μέχρι πρότινος δηλαδή υπεύθυνος του «Nammos». Αναφορικά με το «Scorpios» (ιδιοκτησία Γερμανών σε συνεργασία με τους Μυκονιάτες Μιχάλη και Δαμιανό Δαχτυλίδη) λένε ότι πρόκειται για μια τεράστια επένδυση και για ένα beach restaurant υψηλών προδιαγραφών, που ούτε λίγο ούτε πολύ έχει κοστίσει πάνω από μισό δισ. ευρώ στους επενδυτές του - όπως τουλάχιστον λένε. Την ίδια μέρα, το απόγευμα του Σαββάτου δηλαδή, πάρτυ θα γίνει και στο γνωστό πια «Solymar» στην παραλία του Καλού Λιβαδιού όπου ο DJ και γνωστός μουσικός παραγωγός Αλέξανδρος Χριστόπουλος θα παρουσιάσει το νέο του CD «Sun: Set3» και θα συνδυαστεί με τα 10 χρόνια λειτουργίας του μπαρ-εστιατορίου. Τo Sunset Beach Party που θα δοθεί στην παραλία θα προσελκύσει όλο τον νεαρόκοσμο της πολύβουης παραλίας, ενώ φέτος άνοιξε επίσης στην ίδια παραλία το εστιατόριο «Altro» του Γιάννη Μαλούχου (σε συνεργασία με τους Μάκη Κοντοβά και Δήμο Στασινόπουλο) βασισμένο στα ποιοτικά σπαγγέτι και την αυθεντική πίτσα με την επιμέλεια του Απόστολου Τραστέλη.



Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου αναλαμβάνει ρόλο μετρ στο ολοκαίνουριο «Monarch Club»

Πανηγυρικό, όμως, άνοιγμα αναμένεται και για το ολοκαίνουριο «Monarch Club», το νέο beach restaurant στο Καλό Λιβάδι, που θα κάνει επίσημα εγκαίνια την Κυριακή το απόγευμα. Το εστιατόριο που διακόσμησε η γνωστή τηλε-διακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά θα έχει στην κουζίνα του Γάλλο σεφ με δύο αστέρια Michelin,  τον Αλέν Παροντέν, μετρ το γνωστό μοντέλο από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, Δημήτρη Αλεξάνδρου, ενώ ειδικά για το opening θα κάνουν σπέσιαλ εμφάνιση η Ελένη Φουρέιρα και οι Melisses. Ηδη, όπως ακούγεται εδώ και μέρες, τα τραπέζια είναι sold out από επιχειρηματίες αλλά και γνωστές ηθοποιούς. Τις πόρτες τους για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι θα ανοίξουν το «Alemagou» στη Φτελιά αλλά και το εστιατόριο «Panormos» στην ομώνυμη παραλία -τη μόνη μαζί με τον Αγιο Σώστη όπου απαγορεύονται οι ξαπλώστρες- το οποίο όμως έχει ανακαινιστεί πλήρως: έχει ενωθεί με το διπλανό και έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί. Οσο για το «Nammos» στην Ψαρού, δεν προγραμματίζεται κάτι ιδιαίτερο αφού έχει ανοίξει ήδη από το Πάσχα - ούτως ή άλλως εκεί γίνονται πάντα πάρτυ αυτοσχέδια ή προμελετημένα από μερακλήδες θαμώνες. Αντίστοιχο είναι και το σκηνικό πάρτυ εγκαινίων στη Χώρα για μπαρ, κλαμπ, κέντρα με live αλλά και μπαρ-εστιατόρια - αν και το πολυαναμενόμενο και ολοκαίνουριο «Ling Ling by Hakkasan» θα ανοίξει προς τα τέλη Ιουνίου και στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Ζαννής Φραντζέσκος του «Nammos». 



Ο Τόνις Σφήνος πρωταγωνιστεί σε ένα από τα hot parties του τριημέρου στο «Cabaret» 


Grand openings και γκουρμέ απολαύσεις  
Τα μεγάλα openings αφορούν γνωστά κυρίως μαγαζιά, που ήδη έχουν κάνει buzz τα τελευταία χρόνια, όπως το «Cabaret» του Γιάννη Μωράκη και το «4711». Στο πρώτο, το άνοιγμα έγινε με τη live εμφάνιση του Νίνο την Παρασκευή και σήμερα Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να γίνει κοσμοχαλασιά με την εμφάνιση του Τόνι Σφήνου, της ιδιαίτερης αυτής περσόνας με σόου και τραγούδια από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, στους φανατικούς οπαδούς του οποίου ανήκουν επιχειρηματίες και κοσμικοί. Αντίστοιχα στο «4711», στο οποίο ο Διονύσης Σχοινάς ξανάρχισε μια δεύτερη καριέρα, φέτος θα εμφανίζονται η Μαριάντα Πιερίδη, ο Νίκος Απέργης και ο Νίκος Βουρλιώτης, το opening του οποίου έγινε επίσης την Παρασκευή το βράδυ. Πάρτυ διοργάνωσε και το ξενοδοχείο «Semeli» στους χώρους των εκ Λονδίνου γνωστών bar-club που στεγάζει, «Toy» και «Prospect», ενώ στο ξενοδοχείο «Bill & Coo», ο γνωστός σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος έχει επιμεληθεί special menu με βάση την ελληνική κουζίνα, αλλά σε πειραγμένη εκδοχή της. Τις πόρτες τους θα ανοίξουν και τα γνωστά πια και κοσμικά μπαρ-εστιατόρια «Interni», «Phos» (με τον βραβευμένο με Michelin Απόστολο Τραστέλη στην επιμέλεια του μενού) και «Nice n Easy» που από το Καλό Λιβάδι μετακόμισε στη Μικρή Βενετία, εκεί όπου δίπλα από το «Caprice» ανοίγει το ολοκαίνουριο μπαρ «Breeze».



«Solymar»
Το διάσημο μπαρ γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας του


Στη Χώρα επίσης αναμένεται το άνοιγμα του νέου φιλόδοξου πρότζεκτ του Εκτορα Μποτρίνι, το εστιατόριο «Unigiama», στα πρώην «Κιούπια» στην πλατεία Αγίας Μονής. Τέλος, στο ένα και μοναδικό χωριό του νησιού, στην Ανω Μερά, ο συνιδιοκτήτης του «Alemagou» της Φτελιάς, Χάρης Σπύρου, θα κάνει μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια - στον χώρο της σίτισης πάντα αλλά σε πιο «εξοχικό» στυλ. Το μενού των πάρτυ, των εγκαινίων, του καλού φαγητού και του φαν στην παραλία ολοκληρώνεται με το shopping στα πλακόστρωτα της Χώρας, εκεί όπου άνοιξε η μπουτίκ της «Victoria’s Secret» με τα σέξι εσώρουχα και αρώματα. Στο παλιό μπαρ «Αγκυρα», όπου στεγάζεται σήμερα το διάσημο brand, ήδη σπεύδουν ορδές μανιασμένων κυριών, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια με την άφιξη στο νησί των διάσημων «αγγέλων» των εσωρούχων-φετίχ, οπότε να αναμένεται να σπεύσουν με πάθος και οι σύζυγοι - για τους δικούς τους λόγους. Στη Μύκονο επίσης ανοίγει αυτό το τριήμερο και το γνωστό στις fashionistas από τα αντίστοιχα καταστήματα σε Κηφισιά και Σύνταγμα «Luxury Toys», που διαθέτει second hand τσάντες και αξεσουάρ οίκων όπως Bottega Veneta, Louis Vuitton, Gucci κ.τ.λ. σε άψογη κατάσταση και σε ακόμα πιο άψογες τιμές.



Ο Νίνο εγκαινιάζει το «Cabaret» με live εμφάνιση

Είναι σαφές ότι το τριήμερο προμηνύεται ιδιαίτερα κινητικό: από τις παραλίες ως τη Χώρα και από τα κλαμπ ως τις μπουτίκ και τα καφέ, ο καθένας θα βρει κάπου να αφήσει το καπέλο του και τον οβολό του. Το Αγιο Πνεύμα είθε να φωτίσει παραθεριστές και ντόπιους επιχειρηματίες και να κρατηθούν οι ισορροπίες μεταξύ ξέφρενης διασκέδασης και ασυδοσίας. Ακόμα και για όσους φροντίζουν σώμα, ψυχή και πνεύμα, έχει φροντίσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο. Το «Hot Yoga Studio», που μέχρι πέρυσι βρισκόταν στην Ψαρού, στους χώρους του «Nammos», φέτος στεγάζεται στο πολυτελές ξενοδοχείο «Κιβωτός», κάνοντας επίσημο άνοιγμα με συνεδρίες τετραήμερου detox - ό,τι πρέπει μετά το 10ο κοκτέιλ «Oh my dog» υπό το γλαρό βλέμμα του Βούδα (μπαρ).



«Κιβωτός»
Μετά την κραιπάλη, συνεδρίες detox στο «Hot Yoga Studio» που μεταφέρεται από το «Nammos» στο πολυτελές ξενοδοχείο




Οι Melisses θα δώσουν τον ρυθμό στο μεγάλο πάρτυ της Κυριακής στο Καλό Λιβάδι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης