Οι Βρετανοί τουρίστες «ακυρώνουν» το προκλητικό άρθρο της Daily Mail για την Κω

Οι Βρετανοί τουρίστες «ακυρώνουν» το προκλητικό άρθρο της Daily Mail για την Κω

Κατακλυσμός αναρτήσεων σε τουριστικό σάιτ της Βρετανίας από ανθρώπους που ήταν πρόσφατα στο νησί και είδαν άλλα από αυτά που καταγγέλλει η εφημερίδα

Οι Βρετανοί τουρίστες «ακυρώνουν» το προκλητικό άρθρο της Daily Mail για την Κω
«Μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό νησί λόγω των οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων του, σε ένα αηδιαστικό κολαστήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο-ντροπή της Daily Mail για την Κω, ως μήνυμα προς τους τουρίστες της Βρετανίας να αποφύγουν ένα ταξίδι στο νησί των Δωδεκανήσων.

Φαίνεται όμως ότι η βρετανική εφημερίδα δε σκέφτηκε τους χιλιάδες τουρίστες που έχουν ήδη επισκεφτεί το νησί και έχουν ζήσει από κοντά την κατάσταση, αλλά βασίστηκε τις μαρτυρίες ελαχίστων μόνο επισκεπτών που δεν ένιωσαν άνετα με τους λαθρομετανάστες στο λιμάνι της πόλης.

Το προκλητικό άρθρο της Daily Mail αποδομούν μέσω του ταξιδωτικού σάιτ tripadvisor τουρίστες που μόνο όσα αναφέρει η εφημερίδα και οι συμπατριώτες τους δεν είδαν.
Κλείσιμο

Σε ερώτηση ανήσυχου Άγγλου που έχει κανονίσει να πάει διακοπές στην Κω τον Αύγουστο και διάβασε το επίμαχο άρθρο, οι απαντήσεις των συμπατρωτών του είναι αποστομωτικές.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να μην πας στην Κω. Οι άνθρωποι που φτάνουν στο νησί χρησιμοποιώντας μικρές βάρκες δεν είναι λαθρομετανάστες, αλλά πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από οτν πόλεμο στη Συρία. Αν βρισκόμουν ανάμεσα στον στρατό του Άσαντ και το ισλαμικό κράτος, θα έτρεχα και γω να σώσω τη ζωή μου. Οι περισσότεροι έχουν διαβατήρια και επίσημα έγγραφα, αλλά και λεφτά. Πολλοί από αυτούς αποτελούσαν τη μεσαία τάξη της δυτικοποιημένης Συρίας, είναι γιατροί, μηχανικοί, καθηγητές και δικηγόροι. Αν τους έβλεπες στην Κω μεμονωμένα δύσκολα θα τους ξεχώριζες από τους υπόλοιπους τουρίστες», αναφέρει κάποιος από την πόλη Loughborough.


Κάποιος άλλος από το Κεντ που βρισκόταν στην Κω μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συμβουλεύει: «Υπήρχαν πολλοί Σύριοι στο λιμάνι. Είναι λυπηρό, αλλά μπορώ να το καταλάβω. Είχαν όλοι τους σακίδια και είδα αρκετούς να έχουν καλύτερα κινητά, κάμερες και γκάτζετς απ' ότι είχα ποτέ εγώ. Και όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, είδαμε γονείς με ολόκληρα πακέτα από πάνες μαζί τουςγια τα παιδιά, κάτι που μόνο οι εύποροι πρόσφυγες θα μπορούσαν να έχουν. Θα σου έλεγα να μην σε πτοήσει αυτό το γεγονός από το να επισκεφτείς το νησί. Περάσαμε υπέροχα και σίγουρα θα επιστρέψουμε του χρόνου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας Σαουδάραβας: «Ήμουν και γω στην Κω (στο Ψαλίδι) και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Συναθροίζονται κυρίως γύρω από το αστυνομικό τμήμα και τη μαρίνα στην πόλη της Κω. Αν ξυπνήσεις νωρίς το πρωί θα τους δεις να καταφθάνουν από τη θάλασσα στις ακτές».

Κάποιος άλλος από το Λιντς αναρωτιέται: «Δεν με σταμάτησε από το να κλείσω διακοπές, τέσσερις εβδομάδες από τώρα. Αναρωτιέμαι πόσοι μετανάστες φτάνουν στη Βρετανία κάθε μέρα;».

Υπάρει μάλιστα και κάποιος από την Οστάνδη του Βελγίου που διορθώνει το ρεπορτάζ της Daily Mail: «Το 50% από τους 1200 πρόσφυγες που έφτασαν τις τελευταίες 48 ώρες αποβιβάστκαν στη Λέσβο. Το υπόλοιπο 50% ήταν το σύνολο όσων έφτασαν στην Κω, τη Χίο, τη Σάμο και μικρά νησιά όπως το Καστελόριζο, το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Και όλοι αυτοί που σκέφτονται να μην πάνε στην Κω ή σε άλλο ελληνικό νησί γι' αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να ντρέπονται»... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης