Ο αστυνομικός που αντιμετώπισε τη Ζωή τώρα σε ένταση με τους εργαζομένους του «Πεντελικόν»

Ο αστυνομικός που αντιμετώπισε τη Ζωή τώρα σε ένταση με τους εργαζομένους του «Πεντελικόν»

Περίπου 50 εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν μαζικά στο υπουργείο Εργασίας - Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που ανέρχονται ακόμη και σε 11 μήνες

Ο αστυνομικός που αντιμετώπισε τη Ζωή τώρα σε ένταση με τους εργαζομένους του «Πεντελικόν»
Στο υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν και το πρωί της Παρασκευής εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» που βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας ακινήτου σε νέο ιδιοκτήτη.

Οι εργαζόμενοι είχαν επιδιώξει και τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου. Τελικώς, έγιναν δεκτοί σημερα και η συνάντηση ολοκληρώθηκε λιγο μετα τις 12:00. Στη συνάντηση συμμετειχαν ολοι οι εργαζομενοι του ξενοδοχείου, εκπρόσωποι του υπουργείου, καθώς και ξενοδοχειακοί φορείς. Ωστόσο, δεν παρευρέθησαν ο πρώην κι ο νυν ιδιοκτήτης, όπως είχε ζητηθεί.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Μπάμπη Ντότσικα από το υπουργείο τους είπαν ότι θα προσπαθήσουνε μέσω του ΟΑΕΔ να τους δώσουν 1.000 ευρώ για τις πρώτες ημέρες ενώ οι ίδιοι έθεσαν το θέμα αλλαγής του νόμου για τα κτήρια που μπαίνουν σε πλειστηριασμό ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάνουν την εργασία τους αφού δεν αλλάζει το αντικείμενο.

Κλείσιμο



Νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση κάτω από το υπουργείο, οταν οι εργαζόμενοι του Πεντελικόν επιχείρησαν να εισβάλλουν μαζικά στο υπουργειο, σπρώχνοντας εκεινη την ωρα τους αστυνομικούς στην είσοδο, που αρχικά τους απώθησαν, καθώς είχε ζητηθεί να περάσουν επάνω μονο μερικοί εκπρόσωποί τους. Εν τέλει, ανέβηκαν ολοι στο υπουργειο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Τους εργαζόμενους κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο αστυνομικός, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί «αντιμέτωπος» με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν είχε τοποθετηθεί αστυνομικός φραγμός στα «λουλουδάδικα» κατά τη διάρκεια πορείας εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που ανέρχονται ακόμη και σε 11 μήνες, καθώς και την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Παράλληλα παλεύουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους καθώς και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης