Ξάνθη: Εκρηκτικά, όπλα και καπνός σε καλύβα στο δάσος

Ξάνθη: Εκρηκτικά, όπλα και καπνός σε καλύβα στο δάσος

Κατάσχεσαν πυρίτιδα βάρους 40 γραμμαρίων, 27 καψύλλια των 5 χιλιοστών, ένα περίστροφο κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 33 εκατοστών

Ξάνθη: Εκρηκτικά, όπλα και καπνός σε καλύβα στο δάσος
Για ώρες έψαχναν οι αστυνομικοί μέσα στο δάσος στην ορεινή περιοχή της Μύκης, για να εντοπίσουν την καλύβα ενός 55χρονου για τον οποίο είχαν δεχθεί πληροφορίες ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Όταν, τελικά, τη βρήκαν και έκαναν έρευνα στο εσωτερικό, διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης έκρυβε μέσα όπλα και εκρηκτικά! Συγκεκριμένα, κατάσχεσαν πυρίτιδα βάρους 40 γραμμαρίων, 27 καψύλλια των 5 χιλιοστών, ένα περίστροφο κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 33 εκατοστών.

Ο κάτοχος της αγροικίας συνελήφθη και στην κατοχή του κατασχέθηκαν αδασμολόγητος ψιλοκομμένος καπνός βάρους γραμμαρίων και 165 γραμμάρια φύλλων καπνού τύπου μπασμά, που είναι μια από τις καλύτερες ποικιλίες και παράγεται μόνο στη Θράκη! Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης άσκησε στον 55χρονο δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και του Τελωνειακού Κώδικα και διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

*** Όλων των ειδών τα όπλα και πυρίτιδα βάρους 50 γραμμαρίων είχε στο σπίτι του στην Σαμοθράκη ένας 31χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης! Εκτός από τα εκρηκτικά, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 17 φυσίγγια διαμετρημάτων 7,62 mm και 0,50 ιντσών, 11 κάλυκες φυσιγγίων των 7,62 mm και ένα σπαθί μήκους 1,10 μέτρων! Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης