Εξι Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας των δύο Πακιστανών στις φυλακές Κορυδαλλού

Εξι Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας των δύο Πακιστανών στις φυλακές Κορυδαλλού

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 3ης Μαΐου όταν τρεις Πακιστανοί μπήκαν στο κελί όπου κρατείτο ο 57χρονος ομοεθνής τους και με την απειλή μαχαιριών τον μετέφεραν σε κελί άλλου ορόφου

Εξι Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας των δύο Πακιστανών στις φυλακές Κορυδαλλού
Έξι κρατούμενοι από την Αλβανία, , ηλικίας 27 έως 35 ετών, είναι σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε στις αρχές Μαΐου στις φυλακές Κορυδαλλού και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και άλλα 18 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο θύματα ανήκαν σε ομάδα αλλοδαπών Πακιστανικής υπηκοότητας και διαμαρτύρονταν για την αρπαγή 57χρονου ομοεθνή συγκρατούμένου τους.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 3ης Μαΐου όταν τρεις Πακιστανοί μπήκαν στο κελί όπου κρατείτο ο 57χρονος ομοεθνής τους και με την απειλή μαχαιριών τον μετέφεραν σε κελί άλλου ορόφου. 

Εκεί, από κοινού με άλλους τρεις υπηκόους Αλβανίας, ασκώντας του σωματική βία του ζητούσαν επίμονα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ώστε να μεταφερθεί το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ σε λογαριασμό τρίτου ατόμου στο εξωτερικό σαν αντίτιμο για την απελευθέρωσή του, ποσό που τελικά δεν καταβλήθηκε.  

Κατά τη διάρκεια της κράτησης του 57χρονου, συγκρατούμενοί του, υπήκοοι κυρίως Πακιστάν, που είχαν αντιληφθεί το γεγονός, συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο των φυλακών και διαμαρτυρόμενοι για την κράτησή του συνεπλάκησαν με έτερους κρατουμένους, Αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με σίδερα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.
Κλείσιμο

Στη συμπλοκή συμμετείχαν τουλάχιστον 27 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, Αλβανίας, Συρίας και Αλγερίας ηλικίας από 21 έως 45 ετών και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά το τέλος της συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 23 αυτοσχέδια μαχαίρια, τρία μεταλλικά σουβλιά και 31 τμήματα μετάλλου. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε την Πέμπτη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης