ΕΟΠΥΥ: Εκτός «πλαφόν» τα φάρμακα για την πνευμονική υπέρταση

ΕΟΠΥΥ: Εκτός «πλαφόν» τα φάρμακα για την πνευμονική υπέρταση

Λόγω τεχνικού προβλήματος με την ΗΔΙΚΑ, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ,  εμφανίστηκε σε αρκετούς γιατρούς υπέρβαση των ορίων  δαπάνης συνταγογράφησης, χωρίς αυτό όμως να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα

ΕΟΠΥΥ: Εκτός «πλαφόν» τα φάρμακα για την πνευμονική υπέρταση
Διευκρινίσεις για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων σε ασθενείς με πνευμονική υπέρταση δίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
 
Οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους (τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα ) για την αντιμετώπιση της πάθησης τους. Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.
Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.
 
Λόγω τεχνικού προβλήματος με την ΗΔΙΚΑ, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ,  εμφανίστηκε σε αρκετούς γιατρούς υπέρβαση των ορίων  δαπάνης συνταγογράφησης, χωρίς αυτό όμως να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Κλείσιμο
 
Ο Οργανισμός, άμεσα, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς για το πρόβλημα και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.
 
Το σχετικό πρόβλημα διορθώθηκε από την ΗΔΙΚΑ οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα.
 
Επιπλέον με σημερινή του απόφαση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός, μετά από εισήγηση της Ειδικής 7μελούς Επιτροπής της υπ΄αριθμ. 12449/7.02.2014 υπουργικής απόφασης, εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης