Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εξετάζουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εξετάζουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε πως οι δύο ηγέτες έκαναν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του κοινού οράματος τους για την επανενωμένη Κύπρο

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης εξετάζουν Αναστασιάδης-Ακιντζί
Ολοκληρώθηκε πριν η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η οποία διήρκεσε σχεδόν 4,5 ώρες. Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε πως οι δύο ηγέτες έκαναν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του κοινού οράματος τους για την επανενωμένη Κύπρο και επέδειξαν αποφασιστικότητα ώστε να οδηγούν τα πράγματα σε λύση.

Ο κ. Ειντε ανακοίνωσε 5 μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στα οποία συμφώνησαν οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί.

1.    Προχωρούν σε άνοιγμα περισσότερων οδοφραγμάτων κάνοντας αρχή με τα οδοφράγματα της Δερύνεια, της Λεύκας και του Απλικίου. Θα ακολουθήσουν και άλλα αφού γίνουν σχετικές διευθετήσεις.
2.    Επίσης συμφώνησαν στην ενοποίηση του συστήματος κινητής τηλεφωνίας και των ραδιοφωνικών συχνοτήτων μεταξύ κατεχόμενων και ελεύθερων περιοχών. Τα τεχνικά θέματα θα τα διαχειριστούν ειδικοί εμπειρογνώμονες.
Κλείσιμο
3.    Συμφώνησαν στην υλοποίηση του συστήματος ηλεκτροδότησης.
4.    Ενίσχυση εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο κοινοτήτων
5.    Σύσταση κοινής επιτροπής για την ισότητα των δύο φύλων.

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί καθόρισαν επίσης τις επόμενες συναντήσεις τους μέχρι το τέλος Ιουλίου και έκαναν κοινή δήλωση για το θέμα των αγνοουμένων, καλώντας όποιον έχει πληροφορίες για χώρους ταφής ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 1974 ή το 1964 να τις διαβιβάσει με δέσμευση για εχεμύθεια στην Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοούμενους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης