Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Λιμάνι του Πειραιά

Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Λιμάνι του Πειραιά

Παρόντες οι κ.κ. Θ. Δρίτσας, Ελ. Κουντουρά, Γ. Μώραλης, Π. Κόκκαλης, αλλά και ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί στο Λιμάνι του Πειραιά
Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά και πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, ξεκίνησαν στο Λιμάνι του Πειραιά οι εορτασμοί για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Για την σημερινή ημέρα μίλησαν τόσο ο κ. Μώραλης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης. 

"Εδώ χτυπάει η καρδιά της παντοδύναμης ελληνικής ναυτιλίας. Ο Πειραιάς αναπτύσσεται ταχύτατα ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας στην Ευρώπη και ταυτόχρονα είναι η βάση των περισσότερων επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία και γύρω από αυτήν. Ναυτιλιακες, τουριστικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές", είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και τόνισε χαρακτηριστικά: "Από σήμερα και για τις επόμενες 4 μέρες στην πόλη του Πειραιά θα συμβούν υπέροχα πράγματα".
 
Κλείσιμο
"Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος από τον Πειραιά για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση φέτος" δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα. Κατόπιν απένειμε συγχαρητήρια στους ιθύνοντες που κατάφεραν να συνδυάσουν αυτήν την μέρα με πλειάδα εκδηλώσεων όλες αυτές τις μέρες στον Πειραιά και συνέχισε λέγοντας πως "Τα λιμάνια έχουν έναν σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ναυτιλία, την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

"Τα λιμάνια προσφέρουν δυνατότητες και προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη. Η ναυτιλιακή οικονομία προσφέρει πάνω από 500 δισ. ευρώ κάθε χρόνο και προσφέρει πάνω από 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως και έχει την προοπτική να δώσει ακόμα παραπάνω σε ανάπτυξη", τόνισε κλείνοντας ο κ. Βέλα.

Πολύ κοντά στο σημείο όπου γινόταν η εκδήλωση η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ είχαν αναρτήσει πανό στο οποίο ανέφερε: «Λιμάνι για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου».


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης