Σπίρτζης: Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων - ΟΣΥΠΑ: Ο υπουργός κάνει τον κωφάλαλο

Σπίρτζης: Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων - ΟΣΥΠΑ: Ο υπουργός κάνει τον κωφάλαλο

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων - Σύμφωνα με τον πρέοδρο της ΟΣΥΠΑ, τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο»

Σπίρτζης: Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων - ΟΣΥΠΑ: Ο υπουργός κάνει τον κωφάλαλο
Ταλαιπωρία αναμένεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα αεροδρόμια, αν επιμείνουν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην απεργία που έχουν εξαγγείλει. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τα τέσσερα σωματεία τους, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι «δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της απεργίας».

Μάλιστα, εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κάτι που όπως είπε ο υπουργός, είναι ένα από τα βασικά τους αιτήματα.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων λειτουργικών θεμάτων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Τα θέματα αυτά, όπως εξήγησε, δεν έχουν να κάνουν με τη συντήρηση των αεροδιαδρόμων η οποία γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είπε, επίσης, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα 32 θέσεις ηλεκρονικών μηχανικών και παρεμφερών ειδικοτήτων.

Κλείσιμο
Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, καθώς πράγματι έχει απαξιωθεί η ΥΠΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Απάντηση της ΟΣΥΠΑ στον υπουργό Μεταφορών για την απεργία και την κατάσταση των αεροδρομίων 
   
Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος επέμεινε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κι ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης «που έχει άγνοια κάνει τον κωφάλαλο και δέν θέλει να τα ακούσει από τους εργαζόμενους». «Τι νομίζει», πρόσθεσε, «ότι θα τα αντιμετωπίσει μόνο με την αλλαγή διοίκησης στην ΥΠΑ;».

Σύμφωνα με τον πρέοδρο της ΟΣΥΠΑ, τα συστήματα των περιφερειακών αεροδρομίων «πέφτουν το ένα μετά το άλλο». Πάντως, ο κ. Αλεβιζόπουλος άφησε να εννοηθεί πως αν γίνει διάλογος με τον κ. Σπίρτζη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο τριήμερο (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα) μπορεί και να μην πραγματοποιηθεί: «Εμείς», τόνισε, «έχουμε 20 χρόνια να απεργήσουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης