Κρήτη: Ζήτησαν δουλειά για να τον κλέψουν… δυο φορές

Κρήτη: Ζήτησαν δουλειά για να τον κλέψουν… δυο φορές

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφαλείας, από τον περασμένο Φεβρουάριο οι δράστες είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο άλλες δέκα κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 40.000 ευρώ

Κρήτη: Ζήτησαν δουλειά για να τον κλέψουν… δυο φορές
Περίσσευε το θράσος σε μια σπείρα νεαρών που έβαλαν σκοπό να αρπάξουν τις οικονομίες ενός ηλικιωμένου στο Ηράκλειο. Δυο από αυτούς τον ξάφρισαν την ώρα που του ζητούσαν… δουλειά και πήραν και τα κλειδιά του σπιτιού για να επιστρέψουν μαζί με τους συνεργούς τους.

Οι δυο 19χρονοι, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος, επισκέφθηκαν το σπίτι του 78χρονου με το πρόσχημα ότι ψάχνουν δουλειά. Εκείνος τους είπε πως δεν είχε κάποια εργασία για εκείνους, αλλά συζήτησε μαζί τους χωρίς να φαντάζεται τι θα ακολουθούσε. Χωρίς να τους πάρει είδηση, οι δράστες άρπαξαν 300 ευρώ και τα κλειδιά του σπιτιού και έφυγαν.

Όταν έπεσε η νύχτα, οι δράστες ξαναγύρισαν στο σπίτι με… ενισχύσεις, άλλους δυο Έλληνες ηλικίας 20 και 21 χρόνων. Άνοιξαν την πόρτα με τα κλειδιά που είχαν κλέψει, ερεύνησαν τους χώρους και άρπαξαν άλλα 130 ευρώ. Όμως, ο ηλικιωμένος τους είδε και ειδοποίησε την Ασφάλεια, άνδρες της οποίας συνέλαβαν όλα τα μέλη της σπείρας.

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφαλείας, από τον περασμένο Φεβρουάριο οι δράστες είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο άλλες δέκα κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 40.000 ευρώ.

Οι τέσσερις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης