ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η ώρα της Βίκυς Σταμάτη στη δίκη για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά

Η ώρα της Βίκυς Σταμάτη στη δίκη για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται σήμερα να πάρει το λόγο και να δώσει «μάχη» ενώπιον των δικαστών, προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή της ακόμη και με βραχιολάκι

Η ώρα της Βίκυς Σταμάτη στη δίκη για τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά
Τα επιχειρήματα της επί της αίτησης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, αναμένεται να αναπτύξει σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος για τη γνωστή υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο. Και αυτό ενώ στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα οι πρώην αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.



Κλείσιμο
Ειδικότερα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, που είχε ζητήσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση να τοποθετηθεί στο δικαστήριο επί της αιτήσεως της, αναμένεται σήμερα να πάρει το λόγο και να δώσει «μάχη» ενώπιον των δικαστών, προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή της ακόμη και με βραχιολάκι. Είναι η έκτη φορά που η Βίκυ Σταμάτη ζητεί την αποφυλάκισή της και η πρώτη μετά την απόδραση της από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο», πριν από περίπου δυο μήνες.

Η ίδια είχε μάλιστα αναφέρει στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίασή του: «Είναι μεγάλο κατόρθωμα που ήρθα εδώ και σήμερα και τις προηγούμενες φορές. Μην ξεχνάτε ότι είμαι 522 ημέρες στο ψυχιατρείο και 1,5 χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού» .

Από την πλευρά του ο συνήγορος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως η εντολέας του ζητεί την αντικατάστασή της προσωρινής της κράτησης με βραχιολάκι ή με οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό όρο προβλέπει ο νόμος.



Είχε αναφέρει ο συνήγορος της Β. Σταμάτη στην τοποθέτησή του: «Έχουμε αυτοκτονικό ιδεασμό, έχουμε ένα παιδί που δεν μπορούμε να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Δεν θέλουμε να βγαίνουμε έξω, δεν θέλουμε να διασκεδάζουμε. Το μόνο αίτημά μας είναι να πηγαίνουμε το παιδί στο σχολείο και να το παίρνουμε το μεσημέρι».

Ο κ. Ραγκούσης προσέθεσε ακόμη, απευθυνόμενος προς τους δικαστές: «Δώστε μας μία διέξοδο να δει το παιδί τη μάνα. Νιώθω μια απογοήτευση. Οι δικαστές που απορρίπτουν είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι. Νιώθω ανεπαρκής που δεν μπορώ να μεταφέρω την αγωνία και το σπαραγμό αυτής της γυναίκας. Εμείς ζήσαμε μια ζωή που μας προσέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αν φταίξαμε γι' αυτό τα επιστρέφουμε όλα...».



Η ίδια μάλιστα, η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε την περασμένη Δεύτερα στους εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν υποθέσεις εξοπλιστικών, κατόπιν δικού της αιτήματος.

Στην κατάθεση της αυτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να κατονόμασε ένα πολιτικό πρόσωπο όχι όμως για τις υποθέσεις δωροδοκιών στα εξοπλιστικά, αλλά γενικότερα για θέματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε στους εισαγγελείς Διαφθοράς ό,τι της είχε εκμυστηρευτεί ο σύζυγός της και σκοπός της είναι με την κατάθεσή της να συμβάλλει στη διερεύνηση των φαινομένων διαφθοράς στην πολιτική ζωή. Δεν αποκλείεται στους εισαγγελείς Διαφθοράς να καταθέσει τις επόμενες ημέρες και ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος



Καταθέτουν οι πρώην αρχηγοί των ΕΔ

Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν οι Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων το επίδικο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακακουργημάτων, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Τσοχατζόπουλου και κάλεσε για κατάθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Μέχρι στιγμής στο δικαστήριο έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης