Φωτογραφίες: H πορεία των μεταναστών από τον πόλεμο στο Αιγαίο

Φωτογραφίες: H πορεία των μεταναστών από τον πόλεμο στο Αιγαίο

Εκατοντάδες Σύροι και Αφγανοί περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Κω - 1200 έχουν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες 48 ώρες

Φωτογραφίες: H πορεία των μεταναστών από τον πόλεμο στο Αιγαίο
Σχεδόν 1.200 μετανάστες  έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες δύο ημέρες από τις Ελληνικές αρχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι αφίξεις  ανδρών, γυναικών και παιδιών που ταξιδεύουν από την Τουρκία σημειώνονται επί το πλείστον στα νησιά Κω, Λέσβο, Χίο και Φαρμακονήσι τα οποία βρίσκονται κοντά στα Τουρκικά παράλια.



Κλείσιμο
Η Βρετανική εφημερίδα Dailymail σε εκτενές κυρίως φωτογραφικό ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι μετά από την Ιταλία, η γονατισμένη οικονομικά Ελλάδα αποτελεί τον κύριο προορισμό για χιλιάδες μετανάστες οι όποιοι προέρχονται κυρίως από την Συρία όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, καθώς και για οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ΕΕ.



Στο τουριστικό νησί της Κω κάποιοι από τους νεοαφιχθέντες, κυρίως Σύροι και Αφγανοί, διαμένουν σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ όσον αφορά στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής, ενώ ο Έλληνας επίτροπος για το μεταναστευτικό, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε εκτενή συζήτηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους για το θέμα αυτό την Τρίτη στην Αθήνα.













































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης