Δείτε τις απαντήσεις στη Χημεία - Απαιτητικά τα θέματα των Λατινικών

Δείτε τις απαντήσεις στη Χημεία - Απαιτητικά τα θέματα των Λατινικών

«Βαρόμετρο» η σημερινή ημέρα για τους υποψηφίους - Οι μαθητές εξετάστηκαν και στην Ηλεκτρολογία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών - Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων

Δείτε τις απαντήσεις στη Χημεία - Απαιτητικά τα θέματα των Λατινικών
Με Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, όλα μαθήματα Κατεύθυνσης, συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Απαιτητικό διαγώνισμα που απαιτούσε πολύ καλή γνώση των γραμματικών και συντακτικών κανόνων, πολλοί από τους οποίους παραπέμπουν στη Β΄ Λυκείου χαρακτηρίζει η ΟΕΦΕ τα Λατινικά. «Η επιτροπή εξετάσεων "πρωτοτύπησε" στο ερώτημα Β1β όπου ζητείται η μεταφορά των όρων στο ίδιο πρόσωπο και τον άλλο αριθμό. Επίσης για πρώτη φορά δεν εξετάστηκε η παραδοσιακή άσκηση, δηλάδη ο συντακτικός χαρακτηρισμός όρων-λέξεων των αποσπασμάτων» σχολιάζει η ΟΕΦΕ επισημαίνοντας ότι οι μαθητές έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή πριν απαντήσουν.

Όσον αφορά τη χημεία από την ΟΕΦΕ λένε ότι τα θέματα «χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές απλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μαθήματος, σαφώς πιο απλά σε σχέση με τ’ αντίστοιχα των προηγούμενων ετών. Οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο στις
αριθμητικές πράξεις και όχι σε ο,τι αφορά τις θεωρητικές ερωτήσεις και τα χημικά φαινόμενα».
Κλείσιμο

Δείτε τις απαντήσεις στη Χημεία

Την Τετάρτη οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στα Λατινικά και οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης στη Χημεία.

Δείτε τις απαντήσεις στην Αναπτ. Εφαρμ. σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Για τα θέματα των Λατινικών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Χημείας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Αναπτ. Εφαρμ. σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Ηλεκτρολογίας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Λατινικών(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Χημείας(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα της Αναπτ. Εφαρμ. σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον(εσπερινά) πατήστε εδώ.


Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει τον κύκλο Πληροφορικής και Υπηρεσιών εξετάστηκαν στο μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον», ενώ όσοι έχουν επιλέξει τον κύκλο Τεχνολογίας και Παραγωγής στην Ηλεκτρολογία.

Και η σημερινή ημέρα είναι «βαρόμετρο» για την πορεία των βάσεων, καθώς όλα τα μαθήματα είναι κατεύθυνσης, έχουν δηλαδή ειδική βαρύτητα, για την τελική βαθμολόγηση των υποψηφίων. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων, μαθήματα στα οποία και πάλι οι υποψήφιοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, καθώς έχουν συντελεστές βαρύτητας. 

Οι υποψήφιοι μετά την Παρασκευή θα κάνουν μία μικρή ανάπαυλα προκειμένου να εξετασθούν την ερχόμενη Τρίτη στο τελευταίο μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Υπενθυμίζεται πως οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, με περίπου 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης