Πανούσης: Δίκτυο «Μανάδες εν Δράσει» για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Πανούσης: Δίκτυο «Μανάδες εν Δράσει» για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Τους στοχους του υπουργείου παρουσίασε ο κ. Πανούσης, που επεσήμανε πως θεωρεί πολύ σημαντική την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνίας

Πανούσης: Δίκτυο «Μανάδες εν Δράσει» για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Τη δημιουργία δικτύου «Γονείς (και κυρίως Μανάδες), εν Δράσει», και συμμετοχή κάθε πολίτη και φορέα στην πρόληψη της εγκληματικότητας, προτείνει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με δήλωση του που αφορά στον σχεδιασμό της «Συμμετοχικής Αντεγκληματικής Πολιτικής».
 
Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ σημαντική την τακτική και συνεχή ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών για τις αρχές και τους στόχους του υπουργείου, για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνία και ζητάει την στήριξη των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια.
 
Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρεται στις δράσεις του υπουργείου, που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:
 
Κλείσιμο
* διεύρυνση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών,
 
* ενεργοποίηση ευέλικτων πεζών περιπολιών,
 
* προώθηση του «Τοπικού Αστυνόμου» για τις απομακρυσμένες περιοχές,
 
* αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ηχορρύπανση απο τα μπαρ το καλοκαίρι, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την πορνεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.),
 
* απαλλαγή των αστυνομικών από ξένα καθήκοντα, όπως οι επιδόσεις, που θα γίνονται από πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δήμων και σε άλλες δράσεις,
 
* αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που παραμένουν στην ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε νέους θεσμούς.
 
Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργοποιήσουν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, αλλά κυρίως το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο έχει στείλει σχετικό έγγραφο, να εντάξει στο πρόγραμμα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης επιμορφωτικά σεμινάρια, σχετικά με τον ηλεκτρονικό σχολικό εκφοβισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τα ναρκωτικά, την προστασία ανηλίκων, την οδική ασφάλεια κ.ο.κ.

Έκκληση κάνει και σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, καθώς και στους γονείς, να ελέγχουν την περιοχή τους για την ασφάλεια των παιδιών και να είναι σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές αρχές.
 
«Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή. Ως εκ τούτου, θεωρώ αναγκαία τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις διαδικασίες αποφυγής τέλεσης εγκληματικών πράξεων», τονίζει ο κ. Πανούσης και καταλήγει:
 
«Ευχής έργον θα ήταν η δημιουργία Δικτύου με τίτλο «Γονείς (και κυρίως Μανάδες) εν Δράσει», ώστε η γονική επιμέλεια να γίνεται ασπίδα κατά της εκμετάλλευσης των νέων από κυκλώματα κάθε μορφής. Ελπίζουμε ότι και τα ΜΜΕ θα υποστηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας, αλλά και της σύννομης συμφιλιωτικής δράσης της Νέας Αστυνομίας με την κοινωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης