To «ευχαριστώ» της Σύριας που παραλίγο να γεννήσει στην Ομόνοια

To «ευχαριστώ» της Σύριας που παραλίγο να γεννήσει στην Ομόνοια

Η γυναίκα σόκαρε, αλλά και συγκίνησε τον κόσμο που έσπευσε να τη βοηθήσει, όταν η ίδια φώναζε ότι θα γεννήσει σε παγκάκι της πλατείας


To «ευχαριστώ» της Σύριας που παραλίγο να γεννήσει στην Ομόνοια
Πήρε εξιτήριο από το Ιατρικό Αθηνών η Σύρια γυναίκα μαζί με το μόλις τριών ημερών κοριτσάκι της, που μαζί με την οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο στα παγκάκια της πλατείας Ομονοίας. 

Η Ράνια, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν τις προηγούμενες ημέρες έχοντας κλείσει τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, κινδύνευσε να γεννήσει σε παγκάκι της πλατείας Ομονοίας. 

Είχε ταξιδέψει από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα μετά την παραμονή 6 μηνών στα παράλια της Τουρκίας. 

Κλείσιμο

Ο προορισμός τους; Η Γερμανία και όχι η Ελλάδα την οποία οι λαθρομετανάστες τη θεωρούν «πέρασμα» προς μία άλλη ευρωπαική χώρα με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και λιγότερη φτώχεια.

Η οικογένεια Αποστολοπούλου και η διοίκηση του νοσοκομείου «Ιατρικό Αθηνών», προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλα τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας καθώς και τη διαμονή της οικογένειας στο ξενοδοχείο «President»  για τις επόμενες ημέρες. 
«Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα προσφέρει στην οικογενειά μου το Ιατρικό Αθηνών. Η γυναίκα μου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί με τη βοήθεια των γιατρών του Ιατρικού Κέντρου. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημοσίως μέσα από τα βάθυ της καρδιάς μου», λέει στο protothema.gr o Χουσείν Αμπου Σοχγιόν

Τη μεταφορά της γυναίκας από το Ιατρικό Αθηνών προς το ξενοδοχείο, πραγματοποίησε ο Σύρος συμπατριώτης τους και μέλος του Συλλόγου Σύρων της Αθήνας, κ. Άυμαν Σλίμπι ο οποίος στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας από την πρώτη στιγμή.


Το ταξίδι του θανάτου

Όταν πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, γνώριζαν ότι το ταξίδι τους θα ήταν δύσκολο, ίσως και ολέθριο. Αναμφισβήτητα, θα άφηναν πίσω τους, πατρίδα, γονείς και νεκρούς συγγενείς, από τα πυρά ισλαμιστών. 

Όπως λέει στο protothema.gr o  Χουσείν Αμπού Σοχγιόν: «είχαμε ακούσει ότι κάποιοι συμπατριώτες μας πνίγονταν στη θάλασσα, ενώ κάποιοι επέστρεφαν πάλι πίσω είτε γιατί έπεφταν θύματα των δουλέμπορων είτε γιατί τους απωθούσαν ξένες δυνάμεις. Η οικογένειά μου κι εγώ βρεθήκαμε πολλές φορές μια ανάσα από την Ιταλία, αλλά δεν μας επέτρεπαν την αποβίβαση. Μια άλλη φορά ήμασταν 60 άτομα σε ένα φουσκωτό το οποίο αναποδογύρισε. Εκεί, παρολίγο να πνιγόταν η γυναίκα μου και εμείς σήμερα πιθανότατα να μην κάναμε αυτή την κουβέντα. Αυτό το ταξίδι το αποκαλώ ταξίδι του θανάτου. Ή πνίγεσαι στη θάλασσα ή φτάνεις στη στεριά και σώζεσαι».

Ο ίδιος διατηρούσε στην πατρίδα του συνεργείο αυτοκινήτων και αναγκάστηκε να το πουλήσει προκειμένου να πληρώσει τους δουλέμπορους με την ελπίδα ότι θα φτάσει στον τελικό του προορισμό. Τη Γερμανία.
Από το Λίβανο όπου ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας μέχρι την Τουρκία χρειάστηκε 15.000 δολάρια καθώς ακόμα και την ταξιδιωτική βίζα της οικογένειας του την απέκτησε ...επί πληρωμή.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης