Ακατάλληλες οι παιδικές χαρές λόγω… Επιτροπών

Ακατάλληλες οι παιδικές χαρές λόγω… Επιτροπών

Από τις 130 παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων οι μισές είναι παλαιού τύπου με κατεστραμμένα όργανα, επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά

Ακατάλληλες οι παιδικές χαρές λόγω…  Επιτροπών
Με τον εφιάλτη ενός νέου ατυχήματος ζουν οι γονείς στον Δήμο Αθηναίων, καθώς οι περισσότερες παιδικές χαρές παραμένουν κατάλληλες. Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Αλίμου όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι, οι έλεγχοι που διέταξε ο τότε υπουργός Εσωτερικών δεν έγιναν ποτέ αφού δεν συστάθηκαν οι απαραίτητες Επιτροπές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. 

Από τις 130 παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων οι μισές είναι παλαιού τύπου με κατεστραμμένα όργανα, επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά. Οι υπόλοιπες δεν έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή και χρησιμοποιούνται με την αποκλειστική ευθύνη των γονιών ενώ τέσσερις παιδικές χαρές κατασκευάστηκαν πρόσφατα αλλά παραμένουν κλειδωμένες γιατί δεν ελέχθησαν ακόμη.  

Το υπουργείο Εσωτερικών και ο τότε υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος κλήθηκε να φέρει εις πέρας το έργο που ξεκίνησε ο προκάτοχος του Γιάννη Μιχελάκη και αφορούσε τον έλεγχο καταλληλότητας λειτουργίας των παιδικών χαρών και των παιδότοπων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ αφού οι επιτροπές που θα διενεργούσαν τους ελέγχους θα έπρεπε να συσταθούν από την αρχή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι οχτώ τριμελείς επιτροπές που συστάθηκαν το 2010 για να πραγματοποιήσουν ελέγχους δεν λειτούργησαν αφού λόγω έλλειψης χρημάτων στα κρατικά ταμεία έγιναν μη αμειβόμενες και τα μέλη δεν δέχονταν να πάνε καλύπτοντας τα έξοδα εργασίας και μετακίνησης από την τσέπη τους.

Κλείσιμο
 Όπως λέει στο protothema.gr ο κ. Φώτης Ρουμελιώτης από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας «η επιτροπή συστάθηκε και αυριο θα γίνει ο πρωτος έλεγχος σε παιδικές χαρες του Δήμου. Δυστυχως, αυτή η καθυστερηση οφειλεται στο γεγονος ότι τα μέλη που οριζονταν να συμμετεχουν στην επιτροπή παραιτούνταν την επόμενη μέρα. Πέντε φορες συσταθηκε επιτροπή όμως τα μελη δεν αποδεχονταν τη θεση. Σήμερα ενημερωθηκαμε ότι τελικά συστάθηκε και αυριο ξεκιναμε τους ελέγχους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης