Κύπρος: Στις 17 Ιουνίου η δίκη του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Κύπρος: Στις 17 Ιουνίου η δίκη του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου έστειλε στο δικαστήριο ο Γενικός Εισαγγελέας

Κύπρος: Στις 17 Ιουνίου η δίκη του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η ποινική υπόθεση εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του Δικηγορικού Γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους & Co LLC .
Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση τις 17 Ιουνίου. Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να καταβάλουν 20.000 ευρώ έκαστος ως εγγύηση.

Από πλευράς των δικηγόρων υπεράσπισης αναφέρθηκε ότι ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα εγερθεί προδικαστική ένσταση που αφορά το γεγονός ότι στη διαδικασία την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί ιδιώτης δικηγόρος.

Η ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε στις 19 Μαΐου αποτελεί αποτέλεσμα της διερεύνησης η οποία είχε γίνει από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Παναγιώτη Καλλή και συμπληρώθηκε από δύο άλλους ανακριτές.
Κλείσιμο

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν:
1. Δεκασμό δημοσίου λειτουργού, κατά παράβαση των άρθρων 100(α)(β) και 29 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
2. Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό κατά παράβαση των άρθρων 102 και 29 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
3. Δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, κατά παράβαση του άρθρου 4 του περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος 23(ΙΙΙ) του 2000, και των άρθρων 2 και 3, της ίδιας της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς του 1999.
4. Συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατά παράβαση του άρθρου 3(α)(β) του περί Πρόληψης της Διαφθοράς Νόμου, Κεφ. 161, ως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
5. Κατάχρηση εξουσίας κατά παράβαση του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα, Κέφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
6. Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, κατά παράβαση του άρθρου 121 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154.
7. Συνωμοσία προς καταδολίευση, κατά παράβαση των άρθρων 302 και 29 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης