Εκλεισε απροειδοποίητα το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικό» στην Κηφισιά

Εκλεισε απροειδοποίητα το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικό» στην Κηφισιά

Δείτε βίντεο με τους πελάτες και το προσωπικό να εγκαταλείπουν το ξενοδοχείο - Τον περασμένο Απρίλιο, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη, βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτησία - Στον «αέρα» 120 εργαζόμενοι

Εκλεισε απροειδοποίητα το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικό» στην Κηφισιά
Έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά έκλεισε απροειδοποίητα το μεσημέρι της Δευτέρας, αφήνοντας στον «αέρα» τους 120 εργαζόμενους σε αυτό.

Τον περασμένο Απρίλιο, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη, το «Πεντελικόν» βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτησία. Σήμερα, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ουσιαστικά έξωση στον κ. Βάρδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ένας δεύτερος πλειστηριασμός, αυτή τη φορά για την ακίνητη περιουσία του ξενοδοχείου.

Πάντως, οι εργαζόμενοι οι οποίοι από το 2012 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καταγγέλλουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την πώληση του κτιρίου και πως αιφνιδιάστηκαν όταν σήμερα το πρωί τους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα πόστα τους.

Κλείσιμο
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο protothema.gr, ενημερώθηκαν σήμερα από τη διοίκηση ότι το κτίριο πουλήθηκε και πως θα πάψει να λειτουργεί. Επίσης, τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο στις 12 το μεσημέρι και να ενημερώσουν τους πελάτες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του και πως «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη -από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου-, ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

Όπως τονίζεται, «παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε».  



Τέλος, σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς. 





Πάντως, ήδη από το πρωί είχαν «κατέβει» τα αυτόματα συστήματα κρατήσεων του ξενοδοχείου για αυτό και δεν μπορούσε κάποιος να κάνει κράτηση δωματίου στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, υπάλληλοι του ξενοδοχείου έλεγαν νωρίτερα πως οι κρατήσεις στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου αναμένεται να είναι εκ νέου διαθέσιμες για το κοινό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακόμη, κάποιοι τόνιζαν πως δεν είχαν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση ότι κλείνει το ξενοδοχείο. 



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης