Ηλεία: Άρπαξαν καμπάνα 300 ετών

Ηλεία: Άρπαξαν καμπάνα 300 ετών

Οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάλα για να φτάσουν ως το σημείο απ’ όπου κρεμόταν η καμπάνα και να κόψουν τις αλυσίδες που την συγκρατούσαν, τις οποίες επίσης πήραν μαζί τους

Ηλεία: Άρπαξαν καμπάνα 300 ετών
Μάταια περίμεναν οι κάτοικοι στην παραλία του Κουνουπελίου Ηλείας να χτυπήσει, όπως κάθε πρωί, η καμπάνα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Όταν πήγαν να δουν τι συνέβη και δεν ήχησε, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι είχε κάνει… φτερά!

Η χάλκινη καμπάνα ήταν ηλικίας περίπου 300 ετών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιέφερε ιδιαίτερα τους «κυνηγούς» χαλκού που έκαναν την επανεμφάνισή τους μετά από σχεδόν έναν χρόνο στην Ηλεία. Πιθανότατα, πρόκειται για τους ίδιους που είχαν διαρρήξει δεκάδες εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή και έκλεβαν από παγκάρια και τάματα ως ιερά σκεύη και ηχητικό εξοπλισμό.

Κανείς δεν τους αντιλήφθηκε όταν έφτασαν στην μικρή εκκλησία, πιθανότατα με κάποιο φορτηγό. Οι δράστες χρησιμοποίησαν σκάλα για να φτάσουν ως το σημείο απ’ όπου κρεμόταν η καμπάνα και να κόψουν τις αλυσίδες που την συγκρατούσαν, τις οποίες επίσης πήραν μαζί τους!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης