Η TOMS δωρίζει 25.000 παπούτσια σε παιδιά στην Ελλάδα

Η TOMS δωρίζει 25.000 παπούτσια σε παιδιά στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περισσότερα από 35 εκατομμύρια παπούτσια σε παιδιά, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο

Η TOMS δωρίζει 25.000 παπούτσια σε παιδιά στην Ελλάδα
Είκοσι πέντε χιλιάδες καινούργια παπούτσια θα δώσει η εταιρεία TOMS σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί με το παιδί».

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «One Day Without Shoes», στο πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα -το δεύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη- που βρίσκεται στη Στοά Πελοσώφ (Το Παλιό Ταχυδρομείο), στη Θεσσαλονίκη.

Η ΤΟΜS ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, το 2006, όταν ο Blake Mycoskie έφτασε σε ένα χωριό της Αργεντινής. Επηρεασμένος από το γεγονός ότι τα παιδιά δεν είχαν παπούτσια, δημιούργησε μία εμπορική και συγχρόνως φιλανθρωπική εταιρεία, η οποία για κάθε ένα ζευγάρι παπούτσια που θα πουλούσε θα δώριζε ένα ζευγάρι σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

Η τακτική One for One επεκτάθηκε στα οπτικά είδη (με κάθε αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών, η εταιρεία βοηθά στην αποκατάσταση της όρασης ενός ανθρώπου), αλλά και στις τσάντες (για κάθε τσάντα προσφέρεται ασφαλής τοκετός για μία μητέρα που το έχει ανάγκη, ή εκπαίδευση μίας μαίας). Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περισσότερα από 35 εκατομμύρια παπούτσια σε παιδιά, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, η καμπάνια της TOMS για τη δωρεά παπουτσιών, έγινε μέσω του Instagram. Με τίτλο «TAKE A PIC=GIVE SHOES», από τις 5 Μαΐου έως χθες, προσκαλούνταν όλοι να φωτογραφηθούν με γυμνά πόδια, να στείλουν τη φωτογραφία με hashtag #withoutshoes και η εταιρεία, για κάθε ανάρτηση, θα πρόσφερε ένα ζευγάρι παπούτσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης