Κατεχόμενα: Συνεχίζεται η δική-παρωδία Τουρκοκύπριων που... ύψωσαν την Κυπριακή σημαία

Κατεχόμενα: Συνεχίζεται η δική-παρωδία Τουρκοκύπριων που... ύψωσαν την Κυπριακή σημαία

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες για «διατάραξη της ειρήνης» και  μη αναγνώριση του ψευδοκράτους - Είχαν αναρτήσει τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το σπίτι και το κατάστημά τους

Κατεχόμενα: Συνεχίζεται η δική-παρωδία Τουρκοκύπριων που... ύψωσαν την Κυπριακή σημαία
Συνεχίζεται στο «δικαστήριο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η δίκη των Τουρκοκυπρίων που είχαν υψώσει την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σπίτι και κατάστημά τους.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα. Χθες η δίκη διακόπηκε λόγω έλλειψης χρόνου.

Ομάδα Τούρκων εθνικιστών με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους που ανήκουν στην οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων» είχε συγκεντρωθεί έξω από το «δικαστήριο» φωνάζοντας συνθήματα επιτέθηκαν, στον Κοράι Μπασντογρουλτματζί για να του πάρουν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κλείσιμο
Προκλήθηκε ένταση και διαπληκτισμοί με την σύζυγό του Τζινέλ Σενέμ Σουνέλ να φωνάζει ότι δεν θα δώσει την σημαία. Εξάλλου εκδήλωση συμπαράστασης στο ζευγάρι των Τουρκοκυπρίων πραγματοποίησε χθες βράδυ στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας και η Επιτροπή Συμπαράστασης, που απαρτίζεται από πολιτικά κόμματα, ανεξάρτητους βουλευτές, Δημάρχους και κοινοτάρχες. Οι Τουρκοκύπριοι που δικάζονται  μετέβησαν στο Λήδρα Πάλας αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας ενώπιον «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ο Μπασντογρουλτματζί δήλωσε ότι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην υπόθεση. «Είτε μας αθωώσουν είτε μας καταδικάσουν. Αν μας καταδικάσουν εμείς θα οδηγήσουμε την Τουρκία στο ΕΔΑΔ».

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει κατηγορίες για «διατάραξη της ειρήνης» και  μη αναγνώριση του ψευδοκράτους. Είχαν συλληφθεί στις 21 Ιουνίου 2013, γιατί είχαν αναρτήσει τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το σπίτι και το κατάστημά τους, κοντά στο λιμάνι Αμμοχώστου. Η “δίκη” άρχισε το 2013 και συνεχίζεται με αναβολές από τότε. Ο Μπασντογρουλτματζί είχε συλληφθεί και παλαιότερα για τον ίδιο λόγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης