Ποιος είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής που «αντιμετώπισε» την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποιος είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής που «αντιμετώπισε» την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν οι συνάδελφοί τον για τον αξιωματικό, με θητεία 27 χρόνων στο Σώμα, που συμμετείχε στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», αλλά και σε 500 πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ποιος είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής που «αντιμετώπισε» την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Είναι ένας από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Με θητεία 27 χρόνων στην Ασφάλεια και στην Αντιτρομοκρατική (ήταν ένας από τους αξιωματικούς του τμήματος ερευνών που συνέβαλλε ενεργά στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη), ανέλαβε ως τελευταία αποστολή το 2006 να αναμορφώσει και το Α.Τ Ομονοίας. 

Πρόκειται για τον αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλειο Ρόκκο, τον αξιωματικό που «αντιμετώπισε» τα πυρά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στο χθεσινό «θερμό» επεισόδιο έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, με αφορμή των αποκλεισμό με κλούβες των ΜΑΤ της Βασιλίσσης Σοφίας. «Ο συγκεκριμένος αξιωματικός έχει χειριστεί ακόμη και υποθέσεις σοβαρών κρίσεων και σε πολλές πορείες και συγκεντρώσεις αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή με τους διαμαρτυρόμενους, όπως έγινε και στη χθεσινή. Είχε συνεννοηθεί με τους διαδηλωτές για να μη συμβεί το παραμικρό» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Είναι κάτοχος πτυχίου του πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας καθώς και δύο μεταπτυχιακών με εξειδίκευση στο "Εμπόριο Βρεφών" και το "Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Αντιμετώπιση των Ευπαθών Ομάδων"». Παράλληλα, διδάσκει στις σχολές της Αστυνομίας ενώ στο Δήμο Αθηναίων συμμετέχει σε δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτιστικού περιεχομένου αλλά και θέματα που αφορούν στους μετανάστες αφού όπως λένε στο protothema.gr συνάδελφοί του είναι ένας αξιωματικός με άποψη, ικανότητες και κοινωνική ευαισθησία. 

Το 2012, ο Βασίλειος Ρόκκος, προήχθη στο βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή και σε όλη την μέχρι τώρα θητεία του στο Σώμα έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 500 πορείες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων με τεράστια ψυχραιμία και αυτοέλεγχο στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Κάτι που φάνηκε άλλωστε και στο χθεσινό συμβάν με κεντρικά πρόσωπα τον ίδιο και την πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Κλείσιμο
«Νιώθουμε υπερήφανοι που αξιωματικοί σαν τον διοικητή του Α.Τ Ομονοίας, που χειρίστηκε το περιστατικό με την κυρία Κωνσταντοπούλου, κοσμούν το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, φέρθηκε με σύνεση χωρίς να προσβάλλει το θεσμό της προέδρου της βουλής δίνοντας τις απαραίτητες εξηγήσεις. Τον συγχαίρω γιατί τόνισε στην πρόεδρο της βουλής αυτό που ξεχνούν να πουν πολλοί πολιτικοί: Ότι και οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι», τονίζει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης