Καβάλα: Το μαγαζί διέθετε αρχαία, χασίς, καπνό, όπλα και κλοπιμαία!

Καβάλα: Το μαγαζί διέθετε αρχαία, χασίς, καπνό, όπλα και κλοπιμαία!

Οπου και να κοιτούσαν οι αστυνομικοί έβρισκαν πειστήρια παρανομίας, από αρχαία νομίσματα, λαθραίο καπνό και χασίς, ως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και πλήθος ευρημάτων που πιθανότατα αποτελούν προϊόντα κλοπών!

Καβάλα: Το μαγαζί διέθετε αρχαία, χασίς, καπνό, όπλα και κλοπιμαία!
Πιο εύκολη έρευνα αποκλείεται να είχαν κάνει οι άνδρες της Ασφάλειας που έκαναν έλεγχο στο κατάστημα ενός 52χρονου στην Καβάλα αφού όπου και να κοιτούσαν έβρισκαν πειστήρια παρανομίας, από αρχαία νομίσματα, λαθραίο καπνό και χασίς, ως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και πλήθος ευρημάτων που πιθανότατα αποτελούν προϊόντα κλοπών!

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, όμως πληροφορίες ότι εμπλέκεται και σε άλλα αδικήματα είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που επόπτευαν την έρευνα με εκπαιδευμένο σκύλο. Ο τετράποδος αστυνομικός ανακάλυψε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 117 γραμμαρίων και μια με λαθραίο καπνό βάρους 503 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα ο καταστηματάρχης να συλληφθεί.

Στην εξέλιξη της έρευνας, όμως, ήρθαν στο φως δέκα αρχαία νομίσματα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής και ένα αρχαίο μετάλλιο άγνωστης περιόδου που παραδόθηκαν στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσίας, αλλά και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο κρότου, ένα κυνηγετικό όπλο με 28 φυσίγγια, μια διόπτρα, σπάθα με λάμα μήκους 45 εκατοστών, δυο μαχαίρια με λάμες 15 και 12 εκατοστών και πέντε κροτίδες!

Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν 580 ευρώ, 19 ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εννέα ηλεκτρικά εργαλεία, διάφορα χρυσαφικά, 11 κινητά, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών και εποχών, 79 ελληνικά και ρουμάνικα χαρτονομίσματα, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και ένα ποδήλατο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και των νόμων για την προστασία αρχαιοτήτων, τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα είδη πυροτεχνίας.

*** Οπλισμένος με ένα πυροβόλο όπλο τύπου στυλό που έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη, ήταν ένας 20χρονος Αλβανός που ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. για έλεγχο στο Ηράκλειο. Ο νεαρός αλλοδαπός παρελήφθη από την Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης