Κουρουμπλής: Στο 15% θα μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων στα φάρμακα

Κουρουμπλής: Στο 15% θα μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων στα φάρμακα

Εως τον Ιούλιο, η διαπραγμάτευση που κάνουμε με τις φαρμακοβιομηχανίες θα αποδόσει, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας - Μέσα στο Μάιο θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί, ενημέρωσε

Κουρουμπλής: Στο 15% θα μειωθεί η συμμετοχή χαμηλόμισθων στα φάρμακα
«Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που εκτίμησε παράλληλα ότι η μείωση αυτή θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

Ο κύριος Κουρουμπλής ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός του Μαΐου θα πληρωθούν οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε «ένα σύστημα το οποίο είναι σε πλήρη κατάρρευση» και παραταύτα ενεργοποιήθηκαν τρεις διαγωνισμοί «που είχαν παροπλιστεί από την εποχή των μνημονίων» και ότι «αυτή τη στιγμή οδεύουν στα νοσοκομεία 800 γιατροί».

Κλείσιμο
«Για να κριθεί η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να της δώσετε το χρόνο που απαιτείται για να κάνει προσλήψεις. Για να προσλάβετε με τη σημερινή διαδικασία του ΑΣΕΠ ένα νοσηλευτή θέλεις το λιγότερο οκτώ μήνες. Για να προσλάβεις ένα γιατρό θέλεις τουλάχιστον έναν χρόνο. Εμείς λοιπόν έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Δεσμεύθηκε, ωστόσο, ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης