Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η σύνδεση του ρεύματος στο υπό κατάληψη σχολείο

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η σύνδεση του ρεύματος στο υπό κατάληψη σχολείο

Οι καταληψίες, είχαν απευθύνει «ανοιχτό κάλεσμα» για την επανασύνδεση του ρεύματος από το δημόσιο δίκτυο στο χώρο του σχολείου, για σήμερα στις επτά το απόγευμα, αλλά αυτό δεν έγινε

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η σύνδεση του ρεύματος στο υπό κατάληψη σχολείο
Ανέβαλαν για την Παρασκευή στις πέντε το απόγευμα την επανασύνδεση του ρεύματος στον «ελεύθερο κοινωνικό χώρο - σχολείο», τα μέλη της κατάληψης του πρώην σχολείου στη συμβολή των οδών Β. Γεωργίου και Μπιζανίου, «εφ’ όσον το κτίριο δεν ηλεκτροδοτηθεί μέχρι αύριο από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Η κατάληψη έπαιρνε ρεύμα από κοντινό δημοτικό ΚΑΦΑΟ, ως τις 16 Απριλίου που αφαιρέθηκε και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Τις προηγούμενες μέρες μέλη της είχαν καταλάβει σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαν κάνει παράσταση και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί πάλι ρεύμα στο κτίριο.

Οι καταληψίες, είχαν απευθύνει «ανοιχτό κάλεσμα» για την επανασύνδεση του ρεύματος από το δημόσιο δίκτυο στο χώρο του σχολείου, για σήμερα στις επτά το απόγευμα, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μελών της κατάληψης με το δήμο και τη ΔΕΗ, υποστήριξαν ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση, ώστε να αποφευχθεί η επανασύνδεση του ρεύματος από τους ίδιους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ατυχήματος. Τελικώς, αποφάσισαν να δοθεί ένα περιθώριο χρόνου μέχρι και αύριο, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά τους, να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Κλείσιμο
Όπως είπαν σε περίπτωση που δεν επανασυνδεθεί το ρεύμα αύριο, το απόγευμα της Παρασκευής θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης