Κλείνει το ελληνόγλωσσο τμήμα της Ιταλικής Σχολής Αθηνών

Κλείνει το ελληνόγλωσσο τμήμα της Ιταλικής Σχολής Αθηνών

Σε λειτουργία θα παραμείνει το ιταλικό τμήμα - Αυλαία έπειτα από 59 χρόνια προσφοράς

Κλείνει το ελληνόγλωσσο τμήμα της Ιταλικής Σχολής Αθηνών
Η Ιταλική Σχολή Αθηνών τερματίζει την λειτουργία της έπειτα από 59 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς υψηλού επιπέδου σε χιλιάδες μαθητές.

Το ελληνόγλωσσο τμήμα της σχολής, λόγω της αισθητής μείωσης των εγγεγραμμένων μαθητών και των συνακόλουθων σημαντικών οικονομικών δυσχερειών, θα πάψει να λειτουργεί από την προσεχή 31η Αυγούστου 2015.

Ωστόσο, σε λειτουργία θα παραμείνει το ιταλικό τμήμα, καθώς η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σκοπό να τερματίσει την διδακτική της δραστηριότητα, αλλά αντίθετα έχει δρομολογήσει διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της προσφοράς της στον τομέα της κατάρτισης, εντάσσοντας σε αυτήν την διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας, υιοθετώντας την τεχνολογία των πολυμέσων στις αίθουσες καθώς και την εξατομικευμένη υποστηρικτική διδασκαλία για τους μαθητές.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε επιστολή Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας προς τον διευθυντή Εμιλιάνο Λούτζι, η σχολή κλείνει οριστικά μετά το πέρας του σχολικού έτους.

Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης να προχωρήσει σε μείωση τιμών στα δίδακτρα σύμφωνα με την οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα, τελικά πέφτει η αυλαία για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που άφησε το στίγμα του για τους αξιόλογους και έμπειρους καθηγητές, την σωστή εκμάθηση ιταλικών και την προσπάθεια να φέρει ακόμα πιο κοντά η ελληνική με την ιταλική κουλτούρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης