Κόντρα στη Βουλή για τις παρεμβάσεις του Κράτους στα ΜΜΕ

Κόντρα στη Βουλή για τις παρεμβάσεις του Κράτους στα ΜΜΕ

Έντονη κριτική έκανε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπουκώρος στο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παρέμβαση στον Τύπο - Επιμένει στην κριτική για τις τροπολογίες ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης

Κόντρα στη Βουλή για τις παρεμβάσεις του Κράτους στα ΜΜΕ
Έντονη κριτική άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μπουκώρος στο νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παρέμβαση στον Τύπο.

Ο κ. Μπουκώρος, κατά την ομιλία του, εξέφρασε τις αντιδράσεις του για τα πρόστιμα σε ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «το χέρι του κράτους στον Τύπο είναι επικίνδυνη υπόθεση», προσθέτοντας ότι «έπρεπε να κάνετε εξαντλητικό διάλογο».

Τόνισε δε ότι «βλέποντας τη σύντομη ιστορία αυτού του νομοσχεδίου, ξεκινήσατε με φουλ επίθεση και μετά πήγατε σε μία συζήτηση, βάζοντας πολύ νερό στο κρασί σας και έτσι αποφύγαμε το grexit από τις διεθνείς οργανώσεις». 

Κλείσιμο
Η τοποθέτηση αυτή της ΝΔ προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Κοντονή, ο οποίος ύστερα από παρέκκλιση του προεδρείου κατέβασε τους τόνους για να απαντήσει: «Θέλω να τονίσω ότι κάνουμε μία συζήτηση επί ενός σχεδίου, αυτό έχει συγκεκριμένες διατάξεις. Πρέπει να ερχόμαστε εδώ και να κάνουμε κριτική για διατάξεις που υπάρχουν, όχι που φανταζόμαστε ότι υπάρχουν» και πρόσθεσε «υπάρχει πουθενά στο νομοσχέδιο ότι επιβάλλονται πρόστιμα σε δημοσιογράφους; αν είναι δυνατόν, όχι μόνο δεν επιβάλλεται αυτό αλλά είχαμε διάλογο με τις δημοσιογραφικές ενώσεις,  ασχέτως αν δεν συμφωνήσαμε». «Να κάνουμε κριτική, όχι έτσι για να λέμε κουβέντες», τόνισε ο κ. Κοντονής. 

Επιμένει στην κριτική για τις τροπολογίες ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης


Επιμένει στην κριτική για τις τροπολογίες ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Βρούτσης και αναφέρθηκε εκ νέου στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να προτείνει τα ξημερώματα απόσυρσή τους, ενώ μετά αποφάσισε ονομαστική ψηφοφορία.

Αναρωτήθηκε τότε «γιατί να υπάρχει ο κανονισμός  της Βουλής, να τον καταργήσαμε αν είναι».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού, αναφερόμενος στο επεισόδιο αντιπαράθεσης με τον κ. Μπουκώρο, υπογραμμίζοντας ότι στην εικόνα αυτή,  έρχεται και  υπουργός, ο οποίος παρεμβαίνει και διακόπτει την ώρα που μιλάει βουλευτής της αντιπολίτευσης και τον προσβάλλει και τον διορθώνει.

«Πού το είδατε να συμβαίνει αυτό κ. υπουργέ. Πού νομίζετε ότι βρισκόσαστε;», τόνισε ο κ. Βρούτσης. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε κριτική τόσο στην εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λόγω των αντιφατικών τοποθετήσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης