Υπάρχουν και άλλοι πατέρες: Η 4χρονη Τάλα που σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία του πατέρα της

Υπάρχουν και άλλοι πατέρες: Η 4χρονη Τάλα που σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία του πατέρα της

Η ιστορία της μικρής Σύριας που στα τέλη του 2014 βρέθηκε σώα δίπλα στον νεκρό πατέρα της που την μετέφερε στους ώμους τους μέσα στα παγωμένα νερά του Έβρου 

Υπάρχουν και άλλοι πατέρες: Η 4χρονη Τάλα που σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία του πατέρα της
Την ώρα που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη ένα από τα ειδεχθή και απάνθρωπα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη χώρα μας με τον θάνατο της μικρής Άννυ, η ιστορία ενός άλλου μικρού κοριτσιού έρχεται να δώσει ελπίδες δείχνοντας ότι υπάρχουν γονείς που δε διστάζουν να δώσουν και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Ο λόγος για την Τάλα, την 4χρονη Σύρια που μετά από 6 μήνες κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας της και του αδερφού της, που ταξίδεψαν από την Δαμασκό στη Θεσσαλονίκη για να τη συναντήσουν.

Η μικρή Τάλα βρέθηκε στα τέλη του 2014 σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Θούριο του Εβρου, δίπλα στον νεκρό πατέρα της, που είχε ξεκινήσει μαζί της από τη Δαμασκό, για να σωθούν από τον πόλεμο. Ο ίδιος πέθανε από υποθερμία στην προσπάθειά του να περάσει τον ποταμό και να προστατεύσει την κόρη του από τα παγωμένα νερά. Ο 32χρονος την είχε μεταφέρει στους ώμους του, μέσα από τον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα το παιδί, όταν βρέθηκε, να είναι στεγνό, ενώ ο πατέρας του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από το κρύο, με το σώμα του μελανιασμένο από τη μέση και κάτω....

Κλείσιμο
«Δεν αναιρούμε, ούτε ξεχνάμε τη θυσία του πατέρα να σώσει τα παιδιά του από τον κίνδυνο του πολέμου. Η Τάλα αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο για την καθημερινή προσπάθεια χιλιάδων προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων για την επιβίωσή τους. Είναι ένα παιδί που σώθηκε ανάμεσα στα χιλιάδες που κινδυνεύουν και χάνονται. Γι΄ αυτά παιδιά, που γνωρίζουν τόσο νωρίς το σκληρό πρόσωπο της ζωής, το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η συγκινητική επανένωση της οικογένειας, μετά από έξι μήνες αποχωρισμού και αγωνίας, έγινε το πρωί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», με πρωτοβουλία του «Χαμόγελου του Παιδιού», παρουσία εκπροσώπου της παλαιστινικής πρεσβείας, καθώς και ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης