Χωρίς θαλάσσια σπορ το Καλό Λιβάδι το φετινό καλοκαίρι

Χωρίς θαλάσσια σπορ το Καλό Λιβάδι το φετινό καλοκαίρι

Στη μνήμη του δεκάχρονου που σκοτώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την προπέλα σκάφους

Χωρίς θαλάσσια σπορ το Καλό Λιβάδι το φετινό καλοκαίρι
Στοπ στην επενοικίαση για θαλάσσια σπορ της παραλίας στο Καλό Λιβάδι έβαλε το δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου στη σημερινή του συνεδρίαση. Με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε ένας 10χρονος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από την προπέλα ενός σκάφους, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στη μνήμη του παιδιού να μην παραχωρήσει τη φετινή σεζόν την παραλία σε κάποιον επιχειρηματία θαλασσίων σπορ για εκμετάλλευση. Η απόφαση ταυτίστηκε με την εισήγηση του δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, ενώ ικανοποιήθηκε και το αίτημα των τραγικών γονιών που έχασαν το μοναχοπαίδι τους.

Κάθε καλοκαίρι ο 10χρονος κολυμπούσε και έπαιζε στη συγκεκριμένη παραλία, αφού ακριβώς από πάνω βρίσκεται το σπίτι της οικογένειάς του. Όμως ένα παιχνίδι στη θάλασσα έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία τον περασμένο Αύγουστο. Ο δεκάχρονος έπεσε από τη φουσκωτή «μπανάνα» και χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους. Το θέμα ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες και την έλλειψη ασφαλείας με την οποία λειτουργούν ορισμένες επιχειρήσεις στα νησιά.

Παραμένει άγνωστο αν οι γονείς θα βρουν τη δύναμη να περάσουν αυτό το καλοκαίρι στο σπίτι τους στη Μύκονο, λίγα μέτρα από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος τους. Σίγουρα όμως θα ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούν συναισθηματικά την εικόνα σκαφών να μεταφέρουν άλλα παιδιά πάνω σε φουσκωτά παιχνίδια. Για το λόγο αυτό με επιστολή τους ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο του νησιού να μην επιτρέψει τουλάχιστον τη φετινή σεζόν την επενοικίαση της παραλίας για θαλάσσια σπορ. Και η νέα δημοτική αρχή για ηθικούς λόγους και στη μνήμη του παιδιού σεβάστηκε την επιθυμία της οικογένειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης